Rețeta lui Vlăduț: fruticia - prăjitura vedetă a verii

Publicat pe 11.07.2016 la 14:52 Actualizat pe 11.07.2016 la 15:20

Desertul perfect pentru un rasfat pe masura? Iata-l in forma si gustul exploziv al prajiturii perfecte de vara! Un adevarat deliciu pe care nu ai voie sa il ratezi?

Desertul perfect pentru un rasfat pe masura? Iata-l in forma si gustul exploziv al prajiturii perfecte de vara! Un adevarat deliciu pe care nu ai voie sa il ratezi?

Ingrediente:

  • blat
  • 500 gr visine (fara samburi)
  • 300 gr afine
  • 300 gr zmeura
  • 50 ml iaurt
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 6 oua de gaina
  • sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • jeleu de zmeura
  • 1 kg zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 10 gr gelatina
  • sarlota
  • 400 gr iaurt
  • 400 gr frisca
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 20 gr gelatina

Mod de preparare:

Blatul

Intr-un vas, se mixeaza untul moale cu un praf de sare si cu zaharul. Se mixeaza pana devine spumos, apoi se adauga cate un ou, omogenizand bine compozitia. Se adauga iaurtul si se incorporeaza. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga in doua transe peste compozitia de oua. Se omogenizeaza bine.

Se pregateste o tava prevazuta cu hartie de copt, se asaza jumatate din cantitatea de fructe, se toarna compozitia de blat si se pune in cuptor, la copt, la temperatura medie, pentru aproximativ 50 minute, pana devine usor rumena. Dupa ce se coace, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Sarlota

Se bat separat 500 ml frisca. Se amesteca doua oua cu 2 linguri de zahar si se transfera compozitia pe baie de aburi si se amesteca pana se incheaga compozitia. Se raceste, apoi cu ajutorul mixerului, se spumeaza si se incorporeaza in frisca. Se adauga gelatina hidratata si incalzita, si se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, restul de fructe, se toarna usor peste blatul racit si se depoziteaza la rece, in frigider.

Jeleul de zmeura

Zmeura ramasa se spala, se pune la fiert 5 minute intr-un vas, apoi se paseaza si se strecoara printr-o sita densa ca sa nu ramana vreun sambure. Se incalzeste gelatina hidratata, se incorporeaza in jeleu si se toarna in strat egal, peste prajitura racita. Se da la rece pana se incheaga jeleul.

Dupa ce s-a intarit si jeleul, se poate portiona prajitura.

Straturile prajiturii trebuie sa iasa egale.

În articolul

Reteta lui Vladut: Fruticia - prajitura vedeta a verii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Ianis şi Elena Hagi vor fi părinţi! Veste uriaşă în familia „Regelui”, la şapte luni de la nuntă
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x