Rețeta lui Vlăduț: fruticia - prăjitura vedetă a verii
Publicat pe 11.07.2016 la 14:52 Actualizat pe 11.07.2016 la 15:20
Desertul perfect pentru un rasfat pe masura? Iata-l in forma si gustul exploziv al prajiturii perfecte de vara! Un adevarat deliciu pe care nu ai voie sa il ratezi?
Desertul perfect pentru un rasfat pe masura? Iata-l in forma si gustul exploziv al prajiturii perfecte de vara! Un adevarat deliciu pe care nu ai voie sa il ratezi?
Ingrediente:
- blat
- 500 gr visine (fara samburi)
- 300 gr afine
- 300 gr zmeura
- 50 ml iaurt
- 300 gr faina
- 200 gr zahar
- 200 gr unt
- 6 oua de gaina
- sare
- 1 pliculet praf de copt
- jeleu de zmeura
- 1 kg zmeura
- 2 linguri zahar
- 10 gr gelatina
- sarlota
- 400 gr iaurt
- 400 gr frisca
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 20 gr gelatina
Mod de preparare:
Blatul
Intr-un vas, se mixeaza untul moale cu un praf de sare si cu zaharul. Se mixeaza pana devine spumos, apoi se adauga cate un ou, omogenizand bine compozitia. Se adauga iaurtul si se incorporeaza. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga in doua transe peste compozitia de oua. Se omogenizeaza bine.
Se pregateste o tava prevazuta cu hartie de copt, se asaza jumatate din cantitatea de fructe, se toarna compozitia de blat si se pune in cuptor, la copt, la temperatura medie, pentru aproximativ 50 minute, pana devine usor rumena. Dupa ce se coace, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Sarlota
Se bat separat 500 ml frisca. Se amesteca doua oua cu 2 linguri de zahar si se transfera compozitia pe baie de aburi si se amesteca pana se incheaga compozitia. Se raceste, apoi cu ajutorul mixerului, se spumeaza si se incorporeaza in frisca. Se adauga gelatina hidratata si incalzita, si se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, restul de fructe, se toarna usor peste blatul racit si se depoziteaza la rece, in frigider.
Jeleul de zmeura
Zmeura ramasa se spala, se pune la fiert 5 minute intr-un vas, apoi se paseaza si se strecoara printr-o sita densa ca sa nu ramana vreun sambure. Se incalzeste gelatina hidratata, se incorporeaza in jeleu si se toarna in strat egal, peste prajitura racita. Se da la rece pana se incheaga jeleul.
Dupa ce s-a intarit si jeleul, se poate portiona prajitura.
Straturile prajiturii trebuie sa iasa egale.