Gordon Ramsay - omul! Ce se ascunde în spatele unui chef exigent precum "tăticul" Hell's Kitchen?
Publicat pe 11.09.2014 la 16:05
La prima vedere emană un aer de superioritate și multă exigență, însă Gordon nu este nici pe departe așa cum pare la televizor. Într-un interviu acordat celor de la Bon Appetit, Ramsay vorbește mai mult despre el, ca persoană, lăsându-ne să pătrundem puțin în viața sa ca chef
La prima vedere emană un aer de superioritate și multă exigență, însă Gordon nu este nici pe departe așa cum pare la televizor. Într-un interviu acordat celor de la Bon Appetit, Ramsay vorbește mai mult despre el, ca persoană, lăsându-ne să pătrundem puțin în viața sa ca chef.
Consideri că show-ul Hell's Kitchen reprezintă doar spectacol sau iubitorii bucătăriei pot învăța să gătească în urma sa?
Nu pot minți că show-ul nu aduce și spectacol dar sper că pasionații vor avea și ceva de învățat. Chiar dacă reușeșsc să conving să gătească doar zece dintre cei care stau în canapea și ne urmăresc, eu mă simt mulțumit.
Se întâmplă să folosești expresii nu tocmai potrivite de-a lungul show-ului. Ți-a fost amenințată reputația de chef din această cauză?
Atunci când mă enervez sunt pur și simplu sincer. Ca orice chef îmi doresc să iasă totul perfect. Bucătăria este un loc plin de presiune și căldură și de aceea uneori pur și simplu îmi scapă. Atunci când trebuie să servești un restaurant întreg cu mâncare de calitate, cea mai mică problemă poate face ca totul să se dărâme. Clienții nu trebuie să știe ce se află în spate, ci doar să se bucure de experiența culinară.
Care a fost cel mai fericit eveniment trăit ca chef?
Am fost suficient de norocos să am parte de multe experiențe incredibile, dar cea mai mare onoare a fost să gătesc pentru ce-a de-a 90-a aniversare a lui Nelson Mandela în Londra. A fost un adevărat privilegiu să mă aflu acolo.