Gratar în stil New England
Publicat pe 19.06.2012 la 13:08 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:53
Peşte spadă
Se pune o bucată de peşte spadă în saramură.
Saramur se face din: apă, zahăr, sare, piper negru, cimbru proaspăt care se pun 5 minute de foc. Când se ia de pe foc se pune gheaţă pentru a se răci complet. Când e rece se adaugă carnea de peşte spadă. Se lasă 4-6 ore, apoi se scoate, se şterge şi selasă în frigider încă 4-6 ore sau chiar peste noapte.
Se unge cu ulei de rapiţă, se presară cu sare şi piper şi se pune la afumat pe grătar în care s-a pus lemn de arţar. Se ţine la afumătoare 2 ore la 100 de grade.
Când e gata se ia de pe grătar şi se pune peste sos alb de scoici.
Sos alb de scoici
Vin alb, ardei, usturoi pisat cu sare, ulei de rapiţă se înnăbuşă cu câteva scoici tocate, se sotează 10 secunde. Se adaugă restul de vin, pătrunjel tocat, coajă de lămâie şi scoici întregi.
Stridii cu sos Fra Diavolo
Se sotează usturoi, ceapă roşie, roşii. Se pun în blender cu miere, oregano, pătrunjel, sare, piper, oţet de vin roşu.
Stridiile se pun pe grătar cu carapacea în jos 60-90 de secunde.
Sarea cuşer se umezeşte, se pune grămăjoare pe o farfurie, iar deasupra fiecărei grămăjoare se pune câte o stridie. În fiecare soică se pune un strop de sos.
Homar la grătar cu salsa de porumb şi avocado
Porumbul se desface puţin de foi, apoi se acoperă din nou cu foile şi se lasă la înmuiat o oră în apă. Se coace pe grătar.
Când porumbul e gata, se taie boabele de pe ştiulete, se pun ardeii iuţi Serano copţi pe grătar, coriandru, ceapa roşie, avocado, smântână, sos iute opţional, zeamă de limetă.
Homarii se înăbuşesc pe aburi şi se finisează pe grătar 5 minute. Se scot din cochilii. Se fac burgeri de homari şi salată.
Scoici de mare cu sos cremos de ardei pitici
Se căleşte într-o cratiţă pesmet cu coajă de lămâie,ulei de măsline şi pătrunjel. Se pune peste scoici după ce s-a turnat sos.
Scoicile se pun pe frigărui, se dau cu ulei, sare, piper şi se pun pe grătar 60-90 de secunde.
Sosul:
Maioneză, muştar, ardei pitici, pătrunjel, cimbru, zeamă şi coajă de lămâie, se pun în blender cu usturoi, oţet de vin roşu şi uleide măsline.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame