Homar cu orez basmatti si spanac crocant
Publicat pe 18.09.2012 la 17:30
Mod de preparare:
Se pune orezul la fiert, insa in loc de apa se pune supa de homar. Se gaseste in supermarket. Daca nu vrei sa iei o supa gata-preparata, poti lua cochiliile de homar si sa le fierbi.
Se adauga conserva de supa de pui si niste ceapa verde tocata.
Se fierbe acoperit.
Sosul:
Putina supa de pui, lapte de cocos, amestec curry auriu.
Ingredientul secret e sosul de mere.
Se pune capacul si se pune pe foc. Se fierbe pana devine gros, amestecand din cand in cand.
Homarul:
Se poate cumpara proaspat sau congelat.
Pentru a-l scoate din cochilie se taie pe margini si pe spate cu foarfeca de bucatarie.
Se frige intr-o tigaie in care s-a pus putin unt si putin ulei.
Se asezoneaza cu condimente pentru fructe de mare.
Spanacul:
Se frige in ulei incins pana devine transparent.
Se scoate pe un servet de hartie.
Mod de servire:
Pe un platou mare se scoate orezul.
Cozile de homar se taie medalioane si se aseaza peste orez.
Deasupra se toarna sosul.
Spanacul se aseaza peste toate acestea.