Invata cum sa prepari kebabi sud-africani
Publicat pe 21.08.2010 la 18:15 Actualizat pe 21.08.2010 la 18:19
Daca tot am avut Cupa Mondiala in Africa de Sud, nu e rau sa invatatm sa preparam kebabi asa cum o fac sud-africanii. Reteta este inedita si presupune un amestec intre carne si fructe, asa ca trebuie sa fii pregatit pentru senzatii noi.
Ingrediente (4 portii):
- 400 grame carne de poc, cubulete;
- 200 grame carne de miel, cubulete;
- 100 de grame de caise uscate;
- o ceapa mare, taiata felii, plus inca una taiata marunt;
- o lingura de seminte de coriandru;
- o lingurita de pudra de curry;
- o cana de vin rosu;
- jumatate de cana de otel balsamic;
- doua linguri de ulei de masline;
- o lingura de unt;
- doua linguri de gem de caise.
Preparare:
Intr-un vas, amesteca porcul si mielul cu pudra de curry, cu semintele de coriandru, cu caisele uscate, ceapa maruntita, vinul, otetul si uleiul si lasa apoi tot acest amestec sa se marineze la frigider, pentru un interval intre doua si patru ore. Taie alta ceapa in felii groase.
Dupa marinare, scoate bucatile de carne si de caise, pune-le separat, strecoara zeama si pastreaza intr-un vas separat aceasta zeama obtinuta in urma marinarii.
Infige apoi pe frigarui, in aceasta ordine, o bucata de carne, o caisa uscata, si o felie de ceapa, si tot asa pana cand obtii cele patru frigarui.
Zeama obtinuta in urma marinarii pune-o la fiert, pentru aproximativ 10 minute, pana cand devine mai groasa la textura. Adauga untul, gemul de caise, si mai amesteca.
Intre timp, incinge tigaia grill si pune la facut kebabii. Dupa aproximativ 4-5 minute, cand sunt pe jumatate gata, poti incepe sa-i ungi cu jumatatea din sosul obtinut in urma fierberii zemei.
Cand sunt gata, serveste-i alaturi de cealalta jumatate a sosului obtinut in prealabil.
Pofta buna!
foto: mensfitness.com