Lasagna cu unt si pui

Publicat pe 16.11.2012 la 18:41

lasagna

Ingrediente:

Marinada Tandori

250 ml iaurt

45 ml zeama de lamaie

2 linguri condiment tandori

1 lingura schinduf uscat

1 lingurita sare koser

½ lingurita piper

½ lingurita fulgi de ardei

8 pulpe de pui dezosate

Sos de unt si pui

45 ml ulei de masline

1 lingurita unt nesarat

1 lingurita seminte de chimen

1 masura ceapa rosie, tocata

1 lingurita turmeric

1 lingurita ginger, ras

2 lingurite condiment tandori

1 ½ lingurita condiment tandori

800 ml rosii zdrobite

325 ml smantana

1 ½ lingurite schinduf

1 lingura zahar

Alte ingrediente:

3 linguri ulei de masline

1 lingura unt nesarat

1 masura ceapa rosie, tocata

1 lingura usturoi pisat

2 masuri ciuperci cremini, feliate

1 masura ardei verde dulce, tocat

1 lingura sare koser

½ lingurira condiment garam masala

½ lingurita piper negru proaspat macinat

Lasagna

15 bucati lasagna

1 masura branza ricotta

2 masuri mozzarella

4 frunze de busuioc tocate

Mod de preparare:

Marinada tandori

  1. Intr-un bol se amesteca iaurtul, zeama de lamaie, tandori, schinduf-ul, sarea, piperul, fulgii de ardei. Se adauga bucatile de carne de pui. Se acopera cu o folie de plastic si se baga la frigider 8-12 ore.
  2. Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pune puiul intr-o tava acoperita cu hartie de pergament si se baga la cuptor 25 de minute. Se scot din cuptor si se lasa 15 minute la racit, apoi se taie puiul in cubulete. Se pun din nou in bol, se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider.

Sosul de unt:

  1. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si untul la temperatura medie. Se adauga semintele de chimen si se prajesc 2 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si turmeric-ul 5 minute, amestecand constant. Se adauga ginger-ul, condimentul tandori si fulgii de ardei, amestecandu-se inca 2 minute. Se adauga 250 ml apa, rosiile, smantana, schinduf-ul s si zaharul. Se adauga cubuletele de carne de pui; se mai lasa pe foc 15 minute sau pana cand sosul se ingroasa. Se lasa de-oprate.

Lasagna:

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ia un vas de sticla termorezistent si se pune o treime din sosul de unt. Se pun 5 foi de lasagna, se presara branza ricotta, apoi legumele, inca 5 foi de lasagna si inca o treime din sos. Se presara mozzarella, alt strat de lasagna, sosul ramas si mozzarella ramasa.
  2. Vasul se acopera cu o folie de aluminiu. Se baga la cuptor 45 de minute, apoi se ia folia, se presara busuiocul si se mai baga la cuptor 5 minute sau pana cand se face aurie. Se lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi.

În articolul

Lasagna cu unt si pui

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bursa, pe roşu după victoria lui Călin Georgescu. Iancu Guda: Înseamnă rate la credite cu 200 de lei mai mari din primăvară
a1.ro
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
„A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie?” Răspunsul tranşant al bunului său prieten, Ion Ţiriac
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x