Lasagna cu unt si pui
Publicat pe 16.11.2012 la 18:41
Ingrediente:
Marinada Tandori
250 ml iaurt
45 ml zeama de lamaie
2 linguri condiment tandori
1 lingura schinduf uscat
1 lingurita sare koser
½ lingurita piper
½ lingurita fulgi de ardei
8 pulpe de pui dezosate
Sos de unt si pui
45 ml ulei de masline
1 lingurita unt nesarat
1 lingurita seminte de chimen
1 masura ceapa rosie, tocata
1 lingurita turmeric
1 lingurita ginger, ras
2 lingurite condiment tandori
1 ½ lingurita condiment tandori
800 ml rosii zdrobite
325 ml smantana
1 ½ lingurite schinduf
1 lingura zahar
Alte ingrediente:
3 linguri ulei de masline
1 lingura unt nesarat
1 masura ceapa rosie, tocata
1 lingura usturoi pisat
2 masuri ciuperci cremini, feliate
1 masura ardei verde dulce, tocat
1 lingura sare koser
½ lingurira condiment garam masala
½ lingurita piper negru proaspat macinat
Lasagna
15 bucati lasagna
1 masura branza ricotta
2 masuri mozzarella
4 frunze de busuioc tocate
Mod de preparare:
Marinada tandori
- Intr-un bol se amesteca iaurtul, zeama de lamaie, tandori, schinduf-ul, sarea, piperul, fulgii de ardei. Se adauga bucatile de carne de pui. Se acopera cu o folie de plastic si se baga la frigider 8-12 ore.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pune puiul intr-o tava acoperita cu hartie de pergament si se baga la cuptor 25 de minute. Se scot din cuptor si se lasa 15 minute la racit, apoi se taie puiul in cubulete. Se pun din nou in bol, se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider.
Sosul de unt:
- Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si untul la temperatura medie. Se adauga semintele de chimen si se prajesc 2 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si turmeric-ul 5 minute, amestecand constant. Se adauga ginger-ul, condimentul tandori si fulgii de ardei, amestecandu-se inca 2 minute. Se adauga 250 ml apa, rosiile, smantana, schinduf-ul s si zaharul. Se adauga cubuletele de carne de pui; se mai lasa pe foc 15 minute sau pana cand sosul se ingroasa. Se lasa de-oprate.
Lasagna:
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ia un vas de sticla termorezistent si se pune o treime din sosul de unt. Se pun 5 foi de lasagna, se presara branza ricotta, apoi legumele, inca 5 foi de lasagna si inca o treime din sos. Se presara mozzarella, alt strat de lasagna, sosul ramas si mozzarella ramasa.
- Vasul se acopera cu o folie de aluminiu. Se baga la cuptor 45 de minute, apoi se ia folia, se presara busuiocul si se mai baga la cuptor 5 minute sau pana cand se face aurie. Se lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi.