Legume coapte pentru un post mai gustos (II)

Publicat pe 26.11.2010 la 22:48

Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia. Orice varianta alegi, afla pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza cele mai gustoase legume crocante:

Sfecla

Sfecla coapta este delicioasa atat calda, cat si rece. Merg de minune intr-o salata, in special combinate cu branza albastra, dar si cu tofu pentru cei care postesc.

2010/11/26//152252-roasted-beetroot.jpg

Preparare: Taie legumele la ambele capete pentru a indeparta coditele, stropeste-le cu ulei de masline si impacheteaza-le intr-o hartie de copt. Pune-le la cuptorul incins la 230 de grade timp de o ora. Scoate-le si cand se racesc un pic, cojeste-le.

Ardei

Prin coacere ardeii devin mai dulci si pot fi adaugati intr-o supa crema sau intr-o salata.

2010/11/26//152253-peppers.jpg

Preparare: Taie ardeii in doua, scoate semintele si partile albe din interior. Pune-i cu fata taiata in jos si coace-i la 260 de grade, timp de 15 minute. Lasa-I sa se raceasca, apoi curate-I de coaja si taie-i.

Ceapa

Ceapa coapta facuta piure poate fi un sos excellent pentru un sandvis sau o friptura, iar in timpul postului peste cartofi natur sau alta mancare de legume.

2010/11/26//152254-onions-de.jpg

Preparare: Taie cepele in 4, apoi curate-le de coaja, dar nu le indeparta partea tare de la radacina. Pune ulei de masline intr-o tava si pune cepele la copt in ea, timp de 50 de minute, la 200 de grade pana cand se caramelizeaza, intorcandu-le din cand in cand. Cand se racesc, foloseste un blender pentru a le face piure.

Vanata

Vinetele pot fi coapte intregi sau taiate felii. Pulpa poate fi folosita pentru o salata cremoasa sau o reteta de baba ghanoush.

2010/11/26//152255-roasted-eggplant.jpg

Preparare: Inteapa vanata in mai multe locuri. Asaz-o pe hartie de copt si da-o la cuptor la 200 de grade, pentru 35-45 minute. Cand se raceste, taie-o in doua si scoate miezul cu o lingura.

Citeste si Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta (I)

Foto: locallemons.com

recipes.voobay.com

greenkampong.com

countryliving.com

mounati.com

În articolul

Legume coapte pentru un post mai gustos (II)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x