Macaroane cu branza in stil indian
Publicat pe 09.01.2013 la 17:24
Ridica reteta clasica de macaroane cu branza la un alt nivel folosind condimente indiene pentru un plus de savoare!
Ingrediente:
375 g macaroane
3 linguri unt
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, tocati
2 linguri de ginger, tocat
2 rosii coapte, feliate
1 lingurita turmenic macinat
1 lingurita chimen, macinat
¼ lingurita pudra de chili rosu
½ lingurita paprika afumata
¼ lingurita cardamom macinat
sare
piper
¼ masura faina
3 masuri lapte
375 g branza Ceddar rasa
30 g firimituri de paine
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
- Unge cu unt o forma rezistenta la cuptor.
- Umple cu apa o oala si pune-o pe foc mediu. Adauga macaroanele si fierbe-le pana devin al dente, 8-10 minute. Scurge-le.
- Topeste 2 linguri de unt, adauga ceapa, usturoiul si gingerul. Amesteca si prajeste circa 5 minute, pana ceapa devine aurie.
- Adauga rosiile, mirodeniile si mai tine pe foc 5 minute.
- Adauga sarea, piperul, faina si amesteca timp de 2 minute.
- Adauga incet laptele si amesteca pana se ingroasa. Tine pe foc 15-20 de minute.
- Adauga 3 masuri de branza si amesteca pana se topeste.
- Pune macaroanele in forma de copt, toarna peste ele sosul de branza. Pune deasupra branza ramasa si firimiturile de paine. Pune forma in cuptor 30 de minute.
Pentru masurile folosite, click aici!