Mai ştii reţeta bunicii de chisăliţă? Perfectă pentru zilele toride
Publicat pe 12.07.2016 la 23:24 Actualizat pe 13.07.2016 la 07:48
Din vremurile în care răsăritul aducea bucuria de trăi, vă propunem o reţetă simbol pentru vremurile de odinioară: chisăliţa, pregătită din fructe sau verdeţuri cu gust acru din grădină. Termenul în sine are origine slavă şi înseamnă “acru”.
Vă aduce aminte de copilărie şi de zilele lungi şi leneşe în care alergam pe drumuri prăfuite şi pe câmpuri aurite.
Vă aduce aminte de zile în care gustul mâncării era plin, bogat, savuros. Nu internalizam noţiunea de calorii, de kilograme în plus. De timp.
Din vremurile în care răsăritul aducea bucuria de trăi, vă propunem o reţetă simbol pentru vremurile de odinioară: chisăliţa, pregătită din fructe sau verdeţuri cu gust acru din grădină. Termenul în sine are origine slavă şi înseamnă “acru”.
Ingrediente (pentru 5-6 porţii)
- 500g vişine coapte;
- 200g cireşe;
- 100g zahăr (dacă visinele nu sunt coapte bine se poate adaugă o cantitate mai mare de zahăr);
- 5-6 linguri cu mălai (făină de porumb, puteţi pune mai mult mălai dacă doriţi să fie mai cremos);
- 1.5 litri de apă.
Spălă bine visinele şi cireşele.
Într-un vas toarnă apa, zahărul, visinele şi cireşele. Fierbe la foc mediu până când apa începe să se coloreze roşu şi fructele se fac roşii.
Acesta e momentul în care presari mălei şi lasă să fiarbă. Nu pune tot mălaiul deodată pentru că se vor face cocoloaşe. Continuă să fierbi la foc mediu timp de 20-25 de minute.
Opreşte focul şi...opreşte-i şi pe ai tăi să leşine de poftă.