Mâncarea gătită, întotdeauna o alegere bună! Ce trebuie să conțină meniul bebelușului tau

Publicat pe 16.11.2016 la 10:00 Actualizat pe 16.11.2016 la 19:18

Diversificarea alimentatiei copilului nu mai este demult o provocare. Mamicile experimentate vin in ajutorul celor care abia incep sa introduca ingrediente noi in alimentatia copilului lor, cu o serie de retete gustoase si sanatoase.

hepta.ro

Una dintre cele mai mari provocări pentru o mămică o reprezintă alimentația copilului. Misiunea este întotdeauna dificilă, iar dacă vorbim despre o primă experiență de acest gen, lucrurile sunt și mai complicate. Diversificarea alimentației bebelușilor începe la vârsta de 6 luni, însă procesul este de lungă durată, deoarece alimentele trebuie introduse pe rând, într-o anumită ordine.

Începând cu vârsta de un an, când organismul micuțului ajuge să se dezvolte mai rapid, putem vorbi deja despre un meniu mai precis, care să conțină mâncăruri pregătite în așa fel încât să asigure suficienți nutrienți, vitamine și minerale benefice creșterii. Mai mult decât atât, unii nutriționiști recomandă ca mesele copilului să fie asemănătoase cu cele ale celorlalți membri ai familiei, cu precizarea că preparatele trebuie să conțină doar ingrediente sănătoase.

Mâncarea pregătită în casă, întotdeauna o alegere bună

O masă pregătită în propria bucătărie, cu ingrediente alese cu atenție și gătite de o mamă grijulie, va fi întotdeauna o masă hrănitoare. De altfel, mâncarea gătită este întotdeauna o alegere potrivită, indiferent de vârsta copilului, însă ea este extrem de importantă în alimentația unui bebeluș care se va transforma, câțiva ani mai târziu, într-un adult frumos și sănătos.

Bineînțeles, preparatele trebuie să difere de la zi la zi, altfel cel mic se va plictisi și va începe să refuze anumite alimente. Totuși, pentru orice problemă există o rezolvare, iar în acest caz soluția vine din partea mămicilor care au trecut, la rândul lor, prin experiențe similare. Cărțile de bucate concepute special pentru mamele care vor să se asigură că bebelușii lor au parte de cele mai bune preparate sunt extrem de utile și oferă ajutor oricui, indiferent că este vorba despre o mămică începătoare sau nu.

Karin Knight și Tina Ruggiero au pus cap la cap o serie de rețete potrivite copiilor cu vârste cuprinse între șase luni și doi ani. Autoarele consideră că pregătirea felurilor simple, dar sănătoase, de mâncare, este cel mai frumos cadou pe care o mamă i-l poate oferi copilului său.

Cele mai bune mâncăruri pentru bebeluși pregătite în casă” este o antologie de mâncăruri gustoase, hrănitoare, care vor asigura necesarul zilnic de vitamine, proteine și nutrienți ai unui copil mic. Preparatele rapide, cum ar fi piureurile, dar și mâncăruri mai complicate, sunt prezentate în două moduri diferite, iar cartea este împărțită în mai multe secțiuni, rețetele fiind organizate potrivit vârstei copilului.

Aproape o sută de rețete gustoase și sănătoase găsești în cartea realizată cu multă îndemânare de Karen Ansel și Charity Ferreira. Această ”Carte de bucate pentru bebeluși și copii mici” propune doar mâncăruri proaspete și hrănitoare, care vin însoțite de informații nutriționale pe care orice părinte preocupat de îngrijirea copilului său le va aprecia.

Pe lângă faptul că reunește câteva dintre cele mai delicioase mâncăruri pentru copii cu vârste cuprinse între șase luni și trei ani, cartea vine și ca un îndrumător pentru mămicile neexperimentate. Ele vor găsit informații importante referitoare la modul în care trebuie introdusă mâncarea solidă în alimentația bebelușului și alte sfaturi utile.


Sfaturi utile pentru mămicile care le gătesc copiilor lor

În articolul

Mâncarea gătită, întotdeauna o alegere bună! Ce trebuie să conțină meniul bebelușului tau

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x