Mâncăruri tradiționale din Portugalia

Publicat pe 03.01.2022 la 17:27 Actualizat pe 03.01.2022 la 17:31

Dacă ai în plan să mergi curând în Portugalia, atunci acest articol este pentru tine. Trebuie să știi de la început că această țară minunată, pe lângă peisajele de vis și cultura aparte, te va face să o apreciezi din prima clipă și pentru mâncarea sa specifică.

Este un sandviș care a fost inventat în anii 70 de un emigrant portughez

Shutterstock

Fiecare regiune are propriile sale feluri de mâncare, așa că dacă vrei să faci un tur gastronomic al țării, iată care sunt cele mai populare preparate tradiționale.

Papas de Sarrabulho - Minho

Dacă ești curajos, acest fel de mâncare te va fascina. Este specific zonei de nord a țării și e ca o tocană de cartofi care se prepară însă cu sânge de porc, pui, carne de porc, șuncă, cârnați, chimen, lămâie și pâine sau amidon de porumb. E perfectă pentru o cină la căldura șemineului.

Feijoada à transmontana - Trás-os-montes

E o tocană de fasole și se numără printre cele mai apreciate feluri de mâncare din Portugalia. Se prepară din fasole roșie și este originar din regiunea Trás-os-Montes. A luat naștere într-o perioadă când hrana nu mai era suficientă, iar fermierii nu au avut încotro și au decis să gătească toate părțile componente ale porcului.

Francesinha - Porto

Este un sandviș care a fost inventat în anii 70 de un emigrant portughez. Acesta de fapt a dorit să reinventeze faimosul croque monsieur francez. În acest sandviș trebuie să pui neapărat pâine, șuncă, cârnați, friptură sau carne prăjită, toate acoperite cu brânză topită și un sos picant. Se servește cu o porție mare de cartofi prăjiți.

Ovos moles - Aveiro

Este un desert care are origini monahale și care este originar din Aveiro. Se prepară din gălbenuș și zahăr. Pasta care se formează se pune în forme mici. Dacă ai poftă de ceva dulce altfel, merită încercat.

Queijo da Serra - Beira Alta

Îți place brânza la nebunie? Atunci trebuie să încerci Queijo da Serra - Beira Alta. Se prepară cu lapte de la oi, mai ales iarna, pentru ca brânza să stea la maturat cel puțin 30 de zile. Deși are un miros puternic, această brânză se poate mânca după ce se termină procesul de maturat și este suficient de tare sau când este proaspătă și se poate întinde pe pâine.

Unul dintre cele mai populare restaurante din București cu specific portughez este Porto Gallo. Porto Gallo este un concept de pui rotisat pe cărbuni, adus la Montreal de imigranții portughezi. Dupa ani de cercetări, testarea repetată a rețetelor, vizitarea comunității portugheze din Montreal și căutarea grătarului portughez perfect, faimosul "churrasqueira", a ajuns și în România, unde gustul autentic de pui pe carbuni este preferatul clienților.

Ca să te bucuri mai repede de delicatesele de la Porto Gallo, descarcă aplicația eatzz.ro și poți comanda oricând, de oriunde. Restaurantele din aplicația eatZZ au meniuri ușor de accesat, numai bune de vizionat. Toate restaurantele din aplicația eatZZ sunt #unulpentrualtul, dar cea mai mare preocupare a lor este față de clienții care le trec pragul zi de zi sau le comandă mâncarea. Niciodată nu a fost atât de simplu şi rapid să îţi comanzi mâncarea preferată. Pe www.eatzz.ro găsești tot ceea ce poftești: de la mâncare tradiţională românească până la mâncare chinezească.

În articolul

Mâncăruri tradiționale din Portugalia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x