Masă gustoasă fără efort! Cum să pregătești pizza pe aragaz
Publicat pe 09.11.2014 la 11:44 Actualizat pe 09.11.2014 la 11:53
Dacă până acum ți se părea complicat să pregătești o pizza acasă, astăzi îți vom arăta cum să gătești o pizza gustoasă, fără efort.
Dacă până acum ți se părea complicat să pregătești o pizza acasă, astăzi îți vom arăta cum să gătești o pizza gustoasă, fără efort.
Tot ce îți trebuie este o tigaie bună de fonta, care va face pizza ușor crocantă la bază și pufoasă la interior.
Iată ce trebuie să faci:
Încinge tigaia. Folosește o tigaie de 25 – 30 de centimetri. Pune-o la încins pe foc mediu spre mare și unge baza cu puțin ulei.
Întinde aluatul. Împarte-l mai întâi în mai multe bile mai mici și întinde rapid cu sucitorul în discuri cât mai subțiri.
Gătește aluatul 1- 2 minute pe o parte în tigaia încinsă, până încep să se rumenească.
Întoarce aluatul și adaugă toppingurile. Acoperă tigaia cu un capac, astfel încât brânzeturile folosite la topping să se înmoaie și restul ingredientelor să se încălzească.
În 5 – 6 minute ar trebui să ai o pizza gata.
Poftă bună!