Mici plăceri vinovate, inofensive pentru siluetă! Gustările pe care le poți mânca noaptea, fără să te îngrași

Publicat pe 14.11.2016 la 09:45 Actualizat pe 14.11.2016 la 14:48

Dulciurile consumate noaptea o sa-ti afecteze atat silueta, cat si somnul. Totusi, exista si cateva gustari sanatoase, inofensive si care iti vor potoli foamea, chiar si dupa miezul noptii.

hepta.ro

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca organismul să-ți ceară o porție suplimentară de energie, târziu în noapte? Acest lucru este cât se poate de comun, mai ales dacă ești adepta unui regim de viață neregulat. De multe ori, nevoia de dulce este determinată de stresul acumulat în timpul zilei, a faptului că ratezi unele mese principale sau din meniul tău lipsesc anumiți nutrienți importanți pentru corp. Dacă unul sau toate aceste lucruri se aplică în cazul tău, înseamnă că organismul are resurse insuficiente și, din această cauză, îți cere suplimente alimentare fără să țină cont de ora târzie pe care o indică ceasul.

Plăceri vinovate, inofensive pentru siluetă

Ideea de a mânca după ora cinei, nu este una foarte bună. Dieta ta s-ar putea să aibă de suferit, mai ales dacă faci din asta un obicei și consumi cantități considerabile de snacks-uri, fie că sunt sărate sau dulci.

Gustari sanatoase dupa miezul noptii

Sursa foto: hepta.ro

Gustările consumate înainte de culcare o să-ți afecteze atât corpul, cât și somnul. S-ar putea ca o porție de biscuiți cu ciocolată să-ți sature foamea, dar să îți aducă și puțin prea multă energie, care îți va provoca insomnie sau dureri abdominale. Totuși, există și unele plăceri vinovate, care sunt inofensive și garantează că nu-ți vor aduce cadou și câteva kilograme în plus. Nutriționiștii recomandă ca ”gustările de noapte” să fie compuse doar din anumite alimente, să nu depășească 200 de calorii și să fie consumate cu minimum două ore înainte de culcare. Astfel, organismul are timp suficient să asimileze ceea ce ai mâncat și să înceapă procesul de digerare, înainte ca tu să adormi.

Iată, deci, câteva gustări pe care le poți mânca noaptea, fără să te îngrași:

În general, iaurtul este un aliment foarte sănătos, care are o mulțime de calciu, vitamine și minerale benefice organismului. Avantajul pe care îl are iaurtul grecesc este acela că, spre deosebire de un cel obișnuit, conține mult mai puțini carbohidrați. Astfel, dieta ta nu va avea de suferit, chiar dacă decizi să-l consumi la o oră târzie. Mai mult decât atât, iaurtul grecesc este mult mai dens și mai cremos, iar dacă ai poftă de o gustare dulce, poți să-l combini cu câteva cubulețe de fructe și o lingură de miere de salcâm.

Gustarea dulce de la miezul nopții poate fi transformată într-un adevărat festin, dacă optezi pentru câteva cubulețe de ciocolată neagră. Aceasta este cunoscută ca fiind mult mai sănătoasă pentru organism, ba chiar recomandată într-un regim alimentar echilibrat deoarece furnizează numeroși antioxidanți. Bineînțeles, ca să te asiguri că micul tău desert nocturn nu se transformă într-o bombă calorică, alege o ciocolată cu un conținut de peste 75% cacao și rezumă-te la cel mult două bucățele.

Deoarece satisfac rapid pofta de dulce și sunt sărace în calorii, fructele uscate pot fi consumate cu încredere și în timpul nopții. Ele conțin la fel de multe minerale și fibre ca fructele proaspete, avantajul fiind acela că cele uscate pot fi găsite și în perioada iernii, în mai toate supermarketurile. Atenție, însă, la ambalaj și nu confunda fructele uscate cu ele confiate! Dacă primele sunt preparate printr-un proces de coacere, fructele confiate sunt fierte alături de cantități uriașe de zahăr, astfel că nu vor face bine siluetei tale, dacă le mănânci după Apus.

Vestitul popcorn poate fi consumat pe post de gustare de seară, dacă este preparat așa cum trebuie. Renunță la rețeta bogată în uleiuri, săruri și alte mirodenii, delicioase dar periculoase pentru silueta ta. Înlocuiește, deci, uleiul obișnuit că ulei de palmier și folosește-l pentru a pregăti floricele de porumb mult mai sănătoase, dar la fel de gustoase. Pentru a da gust snack-ului tău, condimentează și cu puțină sare alimentară himalayană.


Gustări pe care trebuie să le eviți la miezul nopții

Este evident faptul că dulciurile și snacks-urile sunt interzise și nu au ce căuta în stomacul tău, mai târziu de ora șase după-amiază. Totuși, ele nu sunt singurele gustări nesănătoase care îți pot face cu ochiul, după miezul nopții.

Gustari nesanatoase dupa miezul noptii

Sursa foto: hepta.ro

Citricele, băuturile pe bază de cofeină sau arahidele sunt alte câteva gustări pe care trebuie să le eviți, dacă vrei să ai parte de un somn liniștit. Ele nu sunt recomandate noaptea, deoarece stimulează anumite simțuri și pot avea efect perturbtor sau, mai rău, îți pot provoca indigestie. De altfel, atenția ta trebuie canalizată pe meniul mesei de seară. Dacă aceasta este echilibrată, nu conține produse picante, paste, grăsimi în cantități exagerate sau foarte mulți carbohidrați, corpul se va declara sătul și nu va mai cere niciun fel de supliment, la o oră interzisă.

În articolul

Mici plăceri vinovate, inofensive pentru siluetă! Gustările pe care le poți mânca noaptea, fără să te îngrași

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x