Micul-dejun in jurul lumii
Publicat pe 13.10.2013 la 11:37 Actualizat pe 13.10.2013 la 11:39
Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei. Multi nu ies din casa inainte de a manca ceva, in timp ce altii uita intotdeauna sa faca acest lucru.
Nu conteaza ceea ce spun studiile sau cercetatorii. Te ajuta sa te ingrasi? Te ajuta sa slabesti? Iata cum arata micul-dejun pe mesele din jurul lumii.
Elvetia
Muesli - acest tip de mic-dejun se serveste in multe alte parti ale lumii, insa isi ara originile in Elvetia. Cerealele sunt amestecate cu fulgi de ovaz, nuci si alune sau fructe uscate.
In loc de lapte se poate folosi iaurt.
Venezuela
In aceasta tara, la prima masa a zilei se mananca o paine de porumb in care se pune branza, carne sau fasole.
Brazilia
Aici se serveste Pao de queijos, niste chiftele rotunde de branza. Fructele exotice nu lipsesc nici ele de pe masa.
Finlanda
Puuro - un bol mare si fierbinte de fiertura de ovaz este bine-venit in diminetile friguroase.
In acest amestec obisnuieste sa se mai puna fructe proaspete sau uscate, lapte si putin unt.
Burna
Aici dimineata incepe cu o farfurie plina de orez si mazare. Pentru variatie se adauga peste fript. Toata combinatia este insotita de o cana mare de ceai verde.
Suedia
Smorgas sau sandvisul cu o singura parte este tipic pentru micul-dejun.
De obicei se mananca doua felii de paine. Pe fiecare dintre ele se pune unt, sunca, branza, salata, castravete, rosie si ou fiert.