Miel la rotisor, Tzatziki, Calamari, Sos de roşii
Publicat pe 14.06.2012 la 12:54 Actualizat pe 19.06.2012 la 13:03
Marinadă: vin alb, zeamă de lămâie, usturoi, rozmarin, oregano, ulei de măsline, coajă de lămâie, piper negru, toate se pun în blender. În jumătate din această marinadă se pune carnea de miel, cealaltă jumătate se păstrează pentru a se unge carnea în timp ce este pe grătar.
Se ia o pulpă de miel fără os tăiată în stil fluture. Se asezonează cu sare, piper şi se lasă în marinadă peste noapte. A doua zi se scoate, se rulează, se leagă şi se pune pe rotisor.
Tzatziki
Se dau pe răzătoare ridichiile şi ceapa roşie,se lasă la scurs într-o strecurătoare. Când s-au scurs se amestecă cu iaurt grecesc, usturoi, mărar, coajă de lămâie.
Sos de roşii cu măsline negre
Roşii tăiate în două se pun la afumat la fum de surcele înmuiate.
Se toacă roşiile afumate, măslinele kalamata fără sâmburi şi tăiate în jumătăţi, mărar, pătrunjel şi ceapă roşie, zeamă de lămâie, un strop de miere şi oţet de vin roşu.
Salată de fructe de mare
Se curăţă calamarii, se crestează să nu se strângă. Se curăţă şi se taie caracatiţa.
Se face marinadă din zeamă de lămâie, ulei de măsline, usturoi, sare cuşer. În ea se pun pentru câteva minute crevetele şi caracatiţa, apoi se pun pe beţe de frigărui şi se pun pe grătar 2 minute jumătate pe fiecare parte. Se frig şi câteva lămâi.
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt gata se taie jumătăţi, se dau cu ulei de rapiţă, sare, piper şi se pun pe grătar.
Fasolea verde se pune la opărit 30 de secunde şi se scoate în apă rece cu multă gheaţă pentru a-şi păstra culoarea. Se taie în bucăţi mari.
Se amestecă măslinele kalamata cu fasole, brânză grecească, cartofi, oţet de vin roşu, zeamă de lămâie, miere, oregano, sare, piper, ulei de măsline, muştar dijon şi pătrunjel.
Pe grătar se coc roşii prunişoare.
Totul se serveşte cu lipii.