Mini brioşe cu lămâie şi glazură

Publicat pe 05.09.2012 la 15:39 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:42

mini-briose

Ingrediente

Prăjitura:

Glazura:

Mod de preparare:

  1. Preîncălzeşte cuptorul la 163 grade Celsius.
  2. Bate albuşurile cu crema de tartar până devin spumă, apoi treptat adaugă jumătate de măsură de zahăr, bătând în continuare până când albuşurile devin bezea. Se lasă deoparte.
  3. Într-un bol separat, se cerne făina, restul de zahăr, praful de copt şi sarea. Se adaugă uleiul, gălbenuşurile, zeama şi coaja de lămâie, apoi folosind un mixer electric se bate până când se îngroaşă, capătă o culoare gălbuie şi îşi dublează volumul, circa 3 minute.
  4. Folosind un tel, se amestecă o treime din albuşuri în compoziţia cu făină, până când se încorporează.
  5. Se umple o pungă ori se folosesc 2 linguri pentru 48 mini-forme de brioşe, umplând fiecare formă până la trei sferturi.
  6. Coace mini-brioşele între 16 şi 18 minute, până când prăjiturelele revin la forma iniţială atunci când sunt uşor presate.
  7. Formele se lasă la răcit răsturnate pentru 20-30 de minute, astfel încât aerul să poată circula pe sub brioşe.
  8. Pentru a scoate prăjiturelele din formă, te poţi ajuta de un cuţit sau o mică paletă. Pune brioşele să se răcească complet.

Glazura:

1 cană de zahăr şi sucul de la o lămâie se pun într-o cratiţă la foc mediu, până când zahărul se dizolvă şi mixtura începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă deoparte timp de 15 minute.

Se adaugă restul de 1/3 măsură de zahăr rămas. Pune pe fiecare brioşă o cantitate generoasă de glazură, asigurându-te că vârful şi marginile brioşelor sunt total acoperite.

Se pot decora după dorinţă.

Se lasă deoparte cel puţin 2 ore înainte de a fi servite.

Mini-brioşele pot fi păstrate 2 zile fără a fi refrigerate sau îngheţate.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Mini brioşe cu lămâie şi glazură

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
a1.ro
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
„A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie?” Răspunsul tranşant al bunului său prieten, Ion Ţiriac
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x