Muşchi Tri-Tip, fasole pinto, salsa de roşii coapte, piersici la grătar şi cocktail de piersici albe
Publicat pe 14.06.2012 la 12:20 Actualizat pe 19.06.2012 la 12:42
Muşchi Tri-Tip
Muşchiul Tri-Tip de vită este partea inferioară a muşchiului.
Se asezonează cu sare, piper, usturoi granulat şi se pune pe grătar timp de 2 ore.
Fasole Pinto
Într-o tigaie de fier forjat se face fasolea pinto. Se taie bacon-ul cubuleţe, se căleşte, se scoate la scurs pe un serveţel. În grăsimea rămasă se căleşte o ceapă tăiată mărunt şi un ardei Poblano (ardei verde iute). Se adaugă fasolea fiartă, baconul, se stoarce un lime şi se decorează cu pătrunjel verde.
Salsa de roşii coapte
Într-un coşuleţ de grătar se pun roşii cherry tăiate jumătăţi, stropite cu ulei de măsline, sare şi piper şi se pun pe grătar. Când sunt gata se scot într-un castron, se adaugă o ceapă roşie tăiată julien, un ardei Serrano (iute), 2 căţei de usturoi striviţi , zeamă de lime, coriandru tocat şi ulei de măsline.
Baghetă cu usturoi
Se ia o baghetă franţuzească, se taie pe jumătate, se unge cu unt, se presară cu sare, piper şi usturoi, apoi se pune câteva minute pe grătar.
Anghinare cu sos
Se iau câteva bucăţi de anghinare, se îndepărtează frunzele de la bază, se taie coada şi partea de sus. Se opăresc în apă clocotită 30 de minute, în apă se pun câteva jumătăţi de lămâie.
Când sunt opărite, se taie pe jumătate şi, cu o lingură, se scoate miezul pufos, se stropesc cu ulei de rapiţă, se presară cu sare şi piper şi se pun pe grătar.
Sosul: maioneză, smântână, zeamă de lămâie, căţei de usturoi, anşoa, tarhon, chivas, pătrunjel, puţină miere şi ulei de măsline, toate se pun într-un blender.
Anghinarea se desface puţin şi se stropeşte cu sos.
Piersici la grătar
Piersicile albe se taie jumătăţi şi se pun pe grătar.
Migdalele se prăjesc, se toacă în robot, se pune miere şi mentă. În fiecare piersică se pune puţin sos, o fruză de mentă şi o bucăţică de brânză mascarpone.
Cocktail de piersici
Se mixează în blender câteva piersici albe cu sirop de vanilie (părţi egale de apă, zahăr şi o păstaie de vanilie). Piureul se pune în carafă şi se adaugă încet şampania.