Muschiulet de porc cu sos de afine
Publicat pe 10.12.2012 la 17:54 Actualizat pe 10.12.2012 la 18:02
Pregatiti aceasta delicatesa pentru masa de Craciun.
Ingrediente:
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- muschi de porc
- 1 lingura ulei vegetal
Sos de afine:
- 3/4 masura vin rosu sec
- 1 masura afine proaspete sau inghetate
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 1 1/2 lingurita amidon de porumb
- 1/2 mar, fara cotor, feliat
Mod de preparare:
- Peste carnea de porc, adauga cimbrul, sarea si piperul.
- Intr-o tava de cuptor incalzeste uleiul la foc mediu, pune carnea de porc si prajeste-o pe toate partile 4 minute.
- Apoi, la cuptorul incins la 180 de grade Celsius, baga tava si tine-o 30 de minute.
- Scoate muschiul pe un capac, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l asa 5 minute inainte de a-l felia.
Sosul de afine:
- Scoate grasimea din tigaia in care ai prajit carnea.
- Pune vinul si da focul mare pana ce acesta da in fiert, 3 minute.
- Adauga afinele, zaharul si lamaia si pune din nou la fiert.
- Dizolva amidonul de porumb in 25 ml ala rece; adauga in sos si fierbe pana cand devine clar.
- Adauga marul.
- Pune sosul pe farfurie si adauga bucatile de muschi feliate.
Pentru masurile folosite CLICK AICI!