Nu mai ai nevoie de cuptorul cu microunde! Află cum să decongelezi SIMPLU și RAPID carnea de pui!
Publicat pe 14.01.2015 la 14:55 Actualizat pe 14.01.2015 la 15:18
Nouă ni se întâmplă mereu. Planul pentru cină este stabilit dar ai uitat să decongelezi carnea de pui
Nouă ni se întâmplă mereu. Planul pentru cină este stabilit dar ai uitat să decongelezi carnea de pui.
În mod normal ne-am grăbi să deschidem cuptorul cu microunde pentru a scăpa mai repede, dar Jeff Potter, autorul cărții Cooking for Geeks, explică de ce apa rece este cea mai rapidă metodă de a decongela puiul fără a-l strica.
Chiar și atunci când nu suntem în criză de timp și lăsăm caserola pe masa din bucătărie pentru a se desface treptat carnea. Nimic mai greșit pentru că se poate strica.
Potter demonstrează că în ciuda faptului că este rece, apa poate topi mult mai repede gheața decât o face aerul. Deci poți folosi jetul de apă rece pentru a decongela carnea.
Oricum, chiar dacă ai fi tentată să folosești apa caldă, nu o face pentru că puiul va începe să se prepare.