Nu mai aruncați mâncarea: congelați-o! CELE 16 ALIMENTE, despre care habar nu aveați că se pot CONGELA
Publicat pe 12.04.2016 la 15:28 Actualizat pe 12.04.2016 la 15:48
Risipim bani și foarte multă mâncare, doar pentru că nu știm că anumite ingrediente sau preparate culinare pot fi păstrate la congelator!
Risipim bani și foarte multă mâncare, doar pentru că nu știm că anumite ingrediente sau preparate culinare pot fi păstrate la congelator!
De aceea, a mânca inteligent nu înseamnă doar să știm ce anume, ci și cum să păstrăm cât mai mult alimentele. Așadar, iată o listă cu produsele, despre care habar nu aveați că se pot congela!
Vinul- Puteți să congelați vinul rămas în forme pentru gheață, iar apoi să îl utilizați la diverse rețete.
Pastele- Fierbeți-le, apoi răciți-le sub un jet de apă. Depozitați-le în congelator, iar când doriți să le preparați, puneți-le direct în supă sau sos.
Banane- Puteți congela bananele, cu sau fără coajă. Sunt delicioase și se pot mânca în loc de înghețată.
Orez fiert- Dacă aveți prea mult, nu-l aruncați, ci puneți-l în congelator!
Ouă- spargeți-le și puneți conținutul în forme pentru gheață sau în pungi de plastic.
Nuci- acestea se pot păstra extrem de bine în congelator.
Ierburile aromatice proaspete- Tăiați-le mărunt și congelați-le! Se pot folosi la orice mâncare!
Carne care a mai fost congelată înainte- Acest lucru este posibil, atâta timp cât este gătită în mod corespunzător!
Tortul și pâinea- Nu le aruncați, feliați-le și păstrați-le în congelator.
Lămâile și coaja lor- Acum nu mai trebuie să aruncați jumătatea de lămăie rămasă, știți ce trebuie să faceți!
Castravetele- Tăiați-l mărunt, după care congelați-l! Îl puteți adăuga în orice sandwich doriți.
Pesto
Untul- Dacă sunteți cofetari pasionați, puteți tăia untul în bucăți mai mici și îl puteți depozita în congelator.
Laptele- se poate congela în cutii de carton sau în sticle din plastic.
Ceapă- Nu mai trebuie să aruncați resturile, le puteți congela!
Usturoiul- Se procedează ca și în cazul cepei!