Rețeta lui Vlăduț: cum faci pandișpan "cameleon" cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, în câteva minute!

Publicat pe 11.07.2016 la 12:41 Actualizat pe 11.07.2016 la 13:04

Această rețetă de pandișpan cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, este ideală pentru o masă festivă, sau pentru un week-end în familie, îmbinând gustul ciocolatei cu aromele fructelor de sezon, iar aspectul este foarte plăcut. Puteți chiar să o preparați sub formă de tort.

Această rețetă de pandișpan cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, este ideală pentru o masă festivă, sau pentru un week-end în familie, îmbinând gustul ciocolatei cu aromele fructelor de sezon, iar aspectul este foarte plăcut.
Puteți chiar să o preparați sub formă de tort.

Ingrediente:

  • Pentru pandișpan:
  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g unt
  • vișine din compot(borcan de 400 g)
  • un praf sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema de bânză:

Pentru decor:

Mod de preparare:

Pentru pandișpan, se topește ciocolata împreună cu untul, la bain marie, apoi se lasă să se tempereze.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Se adaugă gălbenușurile, apoi ciocolata topită și se încorporează făina amestecată cu praful de copt.

Aluatul se întinde în forma de copt unsă și tapetată cu zahăr și se presară vișinile deasupra, care se înfig ușor în aluat.

Se coace pandișpanul pentru 15 minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii.

Pentru crema de brânză, se amestecă brânza tartinabilă cu mascarponele, se adaugă zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și un praf de sare și se mixează până se omogenizează bine.

Crema de brânză se întinde peste pandișpanul răcit.

Deasupra se presară din belșug zmeura.

Pentru jeleu, se pune siropul de la compot la fiert împreună cu puțin zahăr, doar dacă este cazul si se adaugă o lingură de amidon.

Se fierbe 1-2 clocote, apoi se lasă să se tempereze puțin si se intinde cald, peste zmeură.

Se poate înlocui amidonul cu un plic de tort-gel, dacă se dorește ca jeleul să fie fin.

Se dă prăjitura la rece pentru o oră, apoi se poate porționa și servi.

Este foarte bun acest pandișpan cu ciocolată, fructe și cremă de brânză și cu siguranța va fi pe placul celor care îl vor savura.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: cum faci pandișpan "cameleon" cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, în câteva minute!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x