Rețeta lui Vlăduț: cum faci pandișpan "cameleon" cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, în câteva minute!

Publicat pe 11.07.2016 la 12:41 Actualizat pe 11.07.2016 la 13:04

Această rețetă de pandișpan cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, este ideală pentru o masă festivă, sau pentru un week-end în familie, îmbinând gustul ciocolatei cu aromele fructelor de sezon, iar aspectul este foarte plăcut. Puteți chiar să o preparați sub formă de tort.

Această rețetă de pandișpan cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, este ideală pentru o masă festivă, sau pentru un week-end în familie, îmbinând gustul ciocolatei cu aromele fructelor de sezon, iar aspectul este foarte plăcut.
Puteți chiar să o preparați sub formă de tort.

Ingrediente:

  • Pentru pandișpan:
  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g unt
  • vișine din compot(borcan de 400 g)
  • un praf sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema de bânză:

Pentru decor:

Mod de preparare:

Pentru pandișpan, se topește ciocolata împreună cu untul, la bain marie, apoi se lasă să se tempereze.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Se adaugă gălbenușurile, apoi ciocolata topită și se încorporează făina amestecată cu praful de copt.

Aluatul se întinde în forma de copt unsă și tapetată cu zahăr și se presară vișinile deasupra, care se înfig ușor în aluat.

Se coace pandișpanul pentru 15 minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii.

Pentru crema de brânză, se amestecă brânza tartinabilă cu mascarponele, se adaugă zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și un praf de sare și se mixează până se omogenizează bine.

Crema de brânză se întinde peste pandișpanul răcit.

Deasupra se presară din belșug zmeura.

Pentru jeleu, se pune siropul de la compot la fiert împreună cu puțin zahăr, doar dacă este cazul si se adaugă o lingură de amidon.

Se fierbe 1-2 clocote, apoi se lasă să se tempereze puțin si se intinde cald, peste zmeură.

Se poate înlocui amidonul cu un plic de tort-gel, dacă se dorește ca jeleul să fie fin.

Se dă prăjitura la rece pentru o oră, apoi se poate porționa și servi.

Este foarte bun acest pandișpan cu ciocolată, fructe și cremă de brânză și cu siguranța va fi pe placul celor care îl vor savura.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: cum faci pandișpan "cameleon" cu ciocolată, fructe și cremă de brânză, în câteva minute!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x