Pastrav la gratar cu ciuperci umplute
Publicat pe 28.01.2013 la 13:14 Actualizat pe 28.01.2013 la 13:44
Pastrav la gratar cu ciuperci umplute
Daca te gandesti ca trebuie sa mananci mai usor dupa sarbatori, noi iti propunem un pastrav copt in staniol cu ciuperci umplute.
Ingrediente:
2 pastravi curatati
4-6 ciuperci champignon
2 rosii
un fir de ceapa verde
3 catei de usturoi
o legatura de marar verde tocata
o lamaie
sare si piper
parmezan ras
Mod de preparare:
Stropeste cu lamaie si presara sare si otet pe pastravii curatati si umple-i cu 2-3 felii de lamaie, si jumatate din legatura de marar si usturoi. Unge-i cu ulei si lasa-i pentru cateva ore la rece.
Intre timp curata ciupercile si prajeste-le intr-o tigaie aproximativ 2 minute apoi stropeste-le cu lamaie.
Toaca marunt rosiile, ceapa, usturoiul si restul de marar si umple ciupercile cu pasta obtinuta prin amestecarea lor.
Presara ciupercile cu parmezan si baga-le la cuptorul incins pentru cateva minute
Aseaza pestii individual in folie si pune-i pe gratarul incins pentru 3-4 minute pe o parte si doar 3 pe cealalta.
Scoate-i din tipla si serveste-i imediat alaturi de ciupercile calde.