Pate sablee - varietate de biscuiti
Publicat pe 08.08.2012 la 18:27 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:47
Acelaşi aluat de pate sablee. Se împarte în 4.
În prima bucată se pune coajă de lămâie. În a doua frunze de ceai. A treia se lasă simplă, iar în a patra se adaugă cacao. Se dau la rece.
Se întind sub formă pătrată, se unesc, se rulează împreună. Se taie marginile. Se împachetează şi se dă iar la rece. Se taie biscuiţi de 1 cm grosime. Nu se lasă prea mult loc între ei, se ung cu albuş de ou. Se presară zahăr colorat pentru decor. Se bagă la 160 de grade 15 minute.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame