Patlican Musakka - Musaca de vinete
Publicat pe 28.09.2012 la 18:11 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:37
Ingrediente:
1 vanata mare
225 g carne de miel sau de vita
1 rosie zdrobita
1 ardei verde tocat
1/2 de ardei gras rosu taiat felii
1 ceapa taiata fideluta
1/2 cana ulei de floarea soarelui sau de porumb
ulei de masile
2 fire de ceapa verde, tocate
2 catei de usturoi
sare
piper
1 vas de apa cu sare
Mod de preparare:
Se taie capetele vinetei si se curata vanata in fasii, ca apa sarata sa patrunda si sa scoata sucul amarui.
Se taie in 4 pe lungime si apoi feliile lungi in bucati. Se pun in apa cu sare si se lasa 30 de minute.
Dupa aceasta se scot, se scurg pe un servet si se prajesc pana devin aurii in ulei incins.
Se scurg pe un prosop de hartie. Uleiul se lasa pe foc si in el se prajesc cateva rondele de ardei rosu.
In uleiul de masline se prajesc ceapa si usturoiul, apoi se pune carnea si se rumeneste. Se presara cu sare si piper. Se adauga rosia rasa, ardeiul rosu, ardeiul verde, ceapa verde.
Se ia o cratita pe fundul careia se asaza vinetele prajite, se adauga amestecul de carne si jumatate de cana apa fiarta. Se acopera cu un capac si se baga la cuptor.
Cand e gata se orneaza cu feliile de ardei, patrunjel tocat, sare si piper.
Se serveste folosind o spatula.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame