Pita ca la greci, acum la tine in bucatarie!
Publicat pe 11.01.2013 la 16:02 Actualizat pe 11.01.2013 la 18:02
Va amintiti de gyros-ul din vacanta de vara? Ar merge si un souvlaki, dar daca pita nu-i, nici gustul nu-i la fel.
Solutia salvatoare vine de la noi! Stim sa facem pita (direct in tigaie, pe foc) si va invatam si pe voi!
Ingrediente pentru 10 bucati:
440 de grame de faina
265 de mililitri de apa calda
9 grame de sare
8 grame de drojdie pudra
Amesteca toate ingredientele cu mana sau cu mixerul pana cand coca nu se mai e lipicioasa (10 minute daca folosesti un mixer cu paleta de framantare, la viteza medie).
Intinde aluatul pe o planseta si mai framanta-l un pic, apoi imparte-o in 10 bucati (aproximativ 75 de grame fiecare). Acopera-le cu un servet de bucatarie pentru 10 minute.
Ia fiecare din bucatile de coca, presara-le cu faina si intinde discuri cu o grosime de 5-6 milimetri si mai apoi acopera-le cu o folie de plastic pentru 40 de minute.
La final incinge o tigaie (cea de clatite e ideala dar poti sa le folosesti si o tigaie obisnuita) in care ai pus cateva picaturi de ulei de masline.
Prajeste fiecare disc cateva minute pe fiecare parte si intoarce-le cu grija deoarece, dupa ce se umfla, dacale ciupesti prea tare se strica.
Pastreaza-le intr-un prosop pentru a ramane proaspete pana cand le vei manca.