Pita ca la greci, acum la tine in bucatarie!

Publicat pe 11.01.2013 la 16:02 Actualizat pe 11.01.2013 la 18:02

Pita bread

Va amintiti de gyros-ul din vacanta de vara? Ar merge si un souvlaki, dar daca pita nu-i, nici gustul nu-i la fel.

Solutia salvatoare vine de la noi! Stim sa facem pita (direct in tigaie, pe foc) si va invatam si pe voi!

Ingrediente pentru 10 bucati:

440 de grame de faina

265 de mililitri de apa calda

9 grame de sare

8 grame de drojdie pudra

Amesteca toate ingredientele cu mana sau cu mixerul pana cand coca nu se mai e lipicioasa (10 minute daca folosesti un mixer cu paleta de framantare, la viteza medie).

Intinde aluatul pe o planseta si mai framanta-l un pic, apoi imparte-o in 10 bucati (aproximativ 75 de grame fiecare). Acopera-le cu un servet de bucatarie pentru 10 minute.

Ia fiecare din bucatile de coca, presara-le cu faina si intinde discuri cu o grosime de 5-6 milimetri si mai apoi acopera-le cu o folie de plastic pentru 40 de minute.

La final incinge o tigaie (cea de clatite e ideala dar poti sa le folosesti si o tigaie obisnuita) in care ai pus cateva picaturi de ulei de masline.

Prajeste fiecare disc cateva minute pe fiecare parte si intoarce-le cu grija deoarece, dupa ce se umfla, dacale ciupesti prea tare se strica.

Pastreaza-le intr-un prosop pentru a ramane proaspete pana cand le vei manca.

Sursa: www.deliciousshots.blogspot.ro

În articolul Pita ca la greci, acum la tine in bucatarie!:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 19 noiembrie 2025. Racii sunt atenți la persoanele din jurul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 noiembrie 2025. Racii sunt atenți la persoanele din jurul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
De ce au început românii să refuze joburile din străinătate. Unele oferă salarii de 8 ori mai mari
observatornews.ro
De ce au început românii să refuze joburile din străinătate. Unele oferă salarii de 8 ori mai mari
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
a1.ro
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
HelloTaste.ro
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Catine
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
useit.ro
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
as.ro
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
MediCOOL
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Chinezii nu folosesc cuptorul cu microunde! Motivul? Nu are legătură cu nutriția!
Spynews
Chinezii nu folosesc cuptorul cu microunde! Motivul? Nu are legătură cu nutriția!
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
DeParinti
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
MediCOOL
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
HelloTaste
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
close
x