Pizza
Publicat pe 21.01.2013 la 14:22 Actualizat pe 21.01.2013 la 14:25
Ingrediente:
Blat:
360 g faina
apa calda
drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 1 lingurite ulei de masline
Sos:
sos de tomate
oregano
busuioc
zahar
pudra de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Blat:
Drojdia uscata se inmoaie in apa calda si se lasa de-oparte 5 minute.
Se amesteca faina cu sarea, zaharul si uleiul. Se adauga drojdia. Se framanta 10 minute.
Coca se taie in jumatate si se pune intr-un castron dat cu ulei. Se da cu ulei si pe deasupra pentru a nu se usca, se acopera cu folie alimentara si se lasa la cald sa creasca timp de doua ore.
Dupa ce a crescut, coca se intinde cu degetele.
Se unge blatul cu sosul de rosii si se pune topping-ul.
Se pune topping dupa preferinta si se coace 20 de minute.
Sosul:
Se amesteca toate ingrdientele.