Placinta cu afine

Publicat pe 17.09.2012 la 17:29

placinta cu afine

Aluatul de la baza:

2 masuri de faina

2 lingurite si jumatate praf de copt

putina sare

1/2 masura unt foarte moale

1/2 masura de zahar

Pentru topping:

1/3 masura faina

1/3 masura zahar

Scortisoara

Mod de preparare:

Ingredientele uscate se cern: faina, sarea, praful de copt.

Untul se amesteca cu zaharul, se adauga 1 ou, putina esenta de vanilie.

Ingredientele uscate se adauga peste crema de unt putin cate putin, alternativ cu 200 ml lapte.

Aluatul obtinut se toarna intr-o forma rotunda de tort cu marginile detasabile.

Deasupra se adauga afinele. Peste ele se pune topping-ul.

Se amesteca toate cu degetele, apoi se presara peste afine.

Se baga la cuptor 40-45 de minute, la foc mediu.

În articolul

Placinta cu afine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2025. Racii au o stare foarte bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unei şoferiţe după ce a fost trasă pe dreapta, azi noapte, de poliţişti: "E prima oară, de aceea am avut aşa emoţii"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care au nevoie de o schimbare în viața lor. Nativii care sunt sfătuiți să facă asta în perioada următoare
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x