Placinta cu crema de cocos

Publicat pe 10.09.2012 la 17:18 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:39

placintele cu cocos

Ingrediente:

Aluat:

  • 2 1/4 masuri faina de patiserie
  • 2 linguri de zahar
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 masura unt rece, nesarat, taiat bucatele
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet alb

Umplutura de cocos:

Topping:

Mod de preparare:

  1. Cerne faina, zaharul si sarea. Taie untul bucatele, pune-l in ingredientele uscate si amesteca-l.
  2. Amesteca apa cu sucul de lamaie si pune-l in coca. Framanta. Imparte coca in doua, inveleste-o in folie alimentara si da-o la frigider pentru cel putin 2 ore. Coca poate fi tinuta la frigider pana la 3 luni.

Umplutura de cocos:

  1. Incalzeste laptele de cocos vanilia (sau extractul de vanilie, dupa caz) intr-o craticioara, pana incepe sa fiarba.
  2. Adauga galbenusurile, zaharul si amidonul de porumb si adauga-le in laptele fierbinte de cocos, in timp ce amesteci. Pune mixtura din nou pe foc mediu pana devine groasa si lucioasa, vreo 5 minute. Trece-o printr-o strecuratoare, amesteca unt, rom si apoi cocosul. Pune o folie de plastic direct pe suprafata, raceste la temperatura camerei, apoi da la rece pana la asamblare, cel putin 3 ore.

Toppingul si asamblarea:

  1. Pentru crusta, scoate coca de la frigider cu cel putin 20 de minute inainte de a o intinde. Taie fiecare bucata in 3 si intinde fiecare dintre acestea pe o suprafata pudrata cu faina. Pune fiecare bucata intr-o forma unsa si pudrata, taindu-i marginile. Da formele la rece 20 de minute.
  2. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Inteapa fundul fiecarei forme si pune peste fiecare inca o forma goala, apoi coace-le rasturnate timp de 8 minute. Scade temperatura la 190 de grade Clesius si mai coace inca 8-10 minute pana devin aurii. Intoarce formele, scoate forma goala si lasa-le sa se raceasca.
  3. Pentru a asambla, bate frisca, apoi adauga zaharul, laptele praf si vanilia.
  4. Strecoara crema de cocos si adauga ¾ din frisca. Pune acest amestec in tarte. Presara peste fiecare cocos prajit. Da la rece pana la servire.
  5. Prajiturile pot fi pastrate la frigider pana la 2 zile.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Placinta cu crema de cocos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Femeia celebră de 75 de ani care arată ca o adolescentă, criticată dur după ultima apariţie: „Te-am văzut cum arăți în realitate”
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x