Placinta cu crema de cocos

Publicat pe 10.09.2012 la 17:18 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:39

placintele cu cocos

Ingrediente:

Aluat:

  • 2 1/4 masuri faina de patiserie
  • 2 linguri de zahar
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 masura unt rece, nesarat, taiat bucatele
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet alb

Umplutura de cocos:

Topping:

Mod de preparare:

  1. Cerne faina, zaharul si sarea. Taie untul bucatele, pune-l in ingredientele uscate si amesteca-l.
  2. Amesteca apa cu sucul de lamaie si pune-l in coca. Framanta. Imparte coca in doua, inveleste-o in folie alimentara si da-o la frigider pentru cel putin 2 ore. Coca poate fi tinuta la frigider pana la 3 luni.

Umplutura de cocos:

  1. Incalzeste laptele de cocos vanilia (sau extractul de vanilie, dupa caz) intr-o craticioara, pana incepe sa fiarba.
  2. Adauga galbenusurile, zaharul si amidonul de porumb si adauga-le in laptele fierbinte de cocos, in timp ce amesteci. Pune mixtura din nou pe foc mediu pana devine groasa si lucioasa, vreo 5 minute. Trece-o printr-o strecuratoare, amesteca unt, rom si apoi cocosul. Pune o folie de plastic direct pe suprafata, raceste la temperatura camerei, apoi da la rece pana la asamblare, cel putin 3 ore.

Toppingul si asamblarea:

  1. Pentru crusta, scoate coca de la frigider cu cel putin 20 de minute inainte de a o intinde. Taie fiecare bucata in 3 si intinde fiecare dintre acestea pe o suprafata pudrata cu faina. Pune fiecare bucata intr-o forma unsa si pudrata, taindu-i marginile. Da formele la rece 20 de minute.
  2. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Inteapa fundul fiecarei forme si pune peste fiecare inca o forma goala, apoi coace-le rasturnate timp de 8 minute. Scade temperatura la 190 de grade Clesius si mai coace inca 8-10 minute pana devin aurii. Intoarce formele, scoate forma goala si lasa-le sa se raceasca.
  3. Pentru a asambla, bate frisca, apoi adauga zaharul, laptele praf si vanilia.
  4. Strecoara crema de cocos si adauga ¾ din frisca. Pune acest amestec in tarte. Presara peste fiecare cocos prajit. Da la rece pana la servire.
  5. Prajiturile pot fi pastrate la frigider pana la 2 zile.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Placinta cu crema de cocos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2025. Racii au o stare foarte bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unei şoferiţe după ce a fost trasă pe dreapta, azi noapte, de poliţişti: "E prima oară, de aceea am avut aşa emoţii"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care au nevoie de o schimbare în viața lor. Nativii care sunt sfătuiți să facă asta în perioada următoare
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x