Placinta cu nuci pecan
Publicat pe 10.09.2012 la 16:25 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:39
Ingrediente:
Crusta de aluat:
- 2 1/4 masuri faina de patiserie
- 2 linguri zahar
- 3/4 lingurita sare
- 1 masura unt nesarat, taiat bucatele
- 6 linguri apa
- 1 lingura zeama de lamaie sau otet alb
Tartele:
- 1/2 masura unt nesarat
- 1 masura zahar brun
- 2 oua mari
- 1/2 masura sirop de artar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 masura alune pecan usor rumenite
Mod de preparare:
- Cerne faina, zaharul si sarea intr-un bol. Taie untul in bucatele si amesteca-l cu ingredientele uscate.
- Amesteca apa, sucul de lamaie, toarna-le in coca si framanta. Imparte coca in 2 bucati, impacheteaza cu folie alimentara si da la rece cel putin 2 ore. Coca poate fi tinuta la congelator pana la 3 luni.
- Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si unge usor 12 forme de briosa. Scoate coca cu 20 de minute inainte de a o intinde.
- Taie fiecare bucata in 6. Intinde fiecare bucata pe o suprafata pudrata cu faina. Taie, pune in forma si da la rece inainte de a prepara umplutura.
Umplutura:
- Topeste untul cu zaharul intr-o craticioara, la temperatura medie, amestecand pana face bule. Apoi ia de pe foc.
- Intr-un bol separat, amesteca ouale cu siropul de artar, sucul de lamaie, vanilia, sarea si pune-le in mixtura de zahar, in timp ce amesteci constant pana se incorporeaza. Pune cateva alune pecan pe fundul fiecarei tarte, apoi pune umplutura.
- Da la cuptor pentru 10 minute, apoi redu temperatura, de la 200 la 190 de grade Celsius si mai coace inca 10-15 minute, pana cand umplutura fierbe si marginile se maronesc. Raceste tartele.
- Tartele trebuie servite la temperatura camerei. Pot fi depozitate pana la 3 zile.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame