Placinta cu nuci pecan

Publicat pe 10.09.2012 la 16:25 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:39

placinta cu nuci

Ingrediente:

Crusta de aluat:

  • 2 1/4 masuri faina de patiserie
  • 2 linguri zahar
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 masura unt nesarat, taiat bucatele
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet alb

Tartele:

Mod de preparare:

  1. Cerne faina, zaharul si sarea intr-un bol. Taie untul in bucatele si amesteca-l cu ingredientele uscate.
  2. Amesteca apa, sucul de lamaie, toarna-le in coca si framanta. Imparte coca in 2 bucati, impacheteaza cu folie alimentara si da la rece cel putin 2 ore. Coca poate fi tinuta la congelator pana la 3 luni.
  3. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si unge usor 12 forme de briosa. Scoate coca cu 20 de minute inainte de a o intinde.
  4. Taie fiecare bucata in 6. Intinde fiecare bucata pe o suprafata pudrata cu faina. Taie, pune in forma si da la rece inainte de a prepara umplutura.

Umplutura:

  1. Topeste untul cu zaharul intr-o craticioara, la temperatura medie, amestecand pana face bule. Apoi ia de pe foc.
  2. Intr-un bol separat, amesteca ouale cu siropul de artar, sucul de lamaie, vanilia, sarea si pune-le in mixtura de zahar, in timp ce amesteci constant pana se incorporeaza. Pune cateva alune pecan pe fundul fiecarei tarte, apoi pune umplutura.
  3. Da la cuptor pentru 10 minute, apoi redu temperatura, de la 200 la 190 de grade Celsius si mai coace inca 10-15 minute, pana cand umplutura fierbe si marginile se maronesc. Raceste tartele.
  4. Tartele trebuie servite la temperatura camerei. Pot fi depozitate pana la 3 zile.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Placinta cu nuci pecan

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2025. Taurii au parte de o perioadă interesantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
a1.ro
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
HelloTaste.ro
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Catine
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
useit.ro
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
as.ro
La 88 de ani, Emeric Ienei a fost inclus pe lista indemnizaţiilor de merit. Câţi bani primeşte de la statul român
MediCOOL
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
HelloTaste
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
close
x