Placinta cu nuci pecan

Publicat pe 10.09.2012 la 16:25 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:39

placinta cu nuci

Ingrediente:

Crusta de aluat:

  • 2 1/4 masuri faina de patiserie
  • 2 linguri zahar
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 masura unt nesarat, taiat bucatele
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet alb

Tartele:

Mod de preparare:

  1. Cerne faina, zaharul si sarea intr-un bol. Taie untul in bucatele si amesteca-l cu ingredientele uscate.
  2. Amesteca apa, sucul de lamaie, toarna-le in coca si framanta. Imparte coca in 2 bucati, impacheteaza cu folie alimentara si da la rece cel putin 2 ore. Coca poate fi tinuta la congelator pana la 3 luni.
  3. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si unge usor 12 forme de briosa. Scoate coca cu 20 de minute inainte de a o intinde.
  4. Taie fiecare bucata in 6. Intinde fiecare bucata pe o suprafata pudrata cu faina. Taie, pune in forma si da la rece inainte de a prepara umplutura.

Umplutura:

  1. Topeste untul cu zaharul intr-o craticioara, la temperatura medie, amestecand pana face bule. Apoi ia de pe foc.
  2. Intr-un bol separat, amesteca ouale cu siropul de artar, sucul de lamaie, vanilia, sarea si pune-le in mixtura de zahar, in timp ce amesteci constant pana se incorporeaza. Pune cateva alune pecan pe fundul fiecarei tarte, apoi pune umplutura.
  3. Da la cuptor pentru 10 minute, apoi redu temperatura, de la 200 la 190 de grade Celsius si mai coace inca 10-15 minute, pana cand umplutura fierbe si marginile se maronesc. Raceste tartele.
  4. Tartele trebuie servite la temperatura camerei. Pot fi depozitate pana la 3 zile.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Placinta cu nuci pecan

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 3 februarie - 3 martie 2025. Ultima lună de iarnă începe cu temperaturi în scădere, lapoviță și ninsori la munte
a1.ro
Iubit de unii, controversat de alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Ceasul Apocalipsei se apropie de catastrofa globală. Câte secunde ne despart de miezul nopții
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Ceaiuri pentru stimularea metabolismului. Cum pot sprijini procesul de slăbire
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
x