Placinta cu nuci pecan

Publicat pe 10.09.2012 la 16:25 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:39

placinta cu nuci

Ingrediente:

Crusta de aluat:

  • 2 1/4 masuri faina de patiserie
  • 2 linguri zahar
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 masura unt nesarat, taiat bucatele
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet alb

Tartele:

Mod de preparare:

  1. Cerne faina, zaharul si sarea intr-un bol. Taie untul in bucatele si amesteca-l cu ingredientele uscate.
  2. Amesteca apa, sucul de lamaie, toarna-le in coca si framanta. Imparte coca in 2 bucati, impacheteaza cu folie alimentara si da la rece cel putin 2 ore. Coca poate fi tinuta la congelator pana la 3 luni.
  3. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si unge usor 12 forme de briosa. Scoate coca cu 20 de minute inainte de a o intinde.
  4. Taie fiecare bucata in 6. Intinde fiecare bucata pe o suprafata pudrata cu faina. Taie, pune in forma si da la rece inainte de a prepara umplutura.

Umplutura:

  1. Topeste untul cu zaharul intr-o craticioara, la temperatura medie, amestecand pana face bule. Apoi ia de pe foc.
  2. Intr-un bol separat, amesteca ouale cu siropul de artar, sucul de lamaie, vanilia, sarea si pune-le in mixtura de zahar, in timp ce amesteci constant pana se incorporeaza. Pune cateva alune pecan pe fundul fiecarei tarte, apoi pune umplutura.
  3. Da la cuptor pentru 10 minute, apoi redu temperatura, de la 200 la 190 de grade Celsius si mai coace inca 10-15 minute, pana cand umplutura fierbe si marginile se maronesc. Raceste tartele.
  4. Tartele trebuie servite la temperatura camerei. Pot fi depozitate pana la 3 zile.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul Placinta cu nuci pecan:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x