Prăjitură caldă cu arţar şi migdale

Publicat pe 06.09.2012 la 11:42 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:42

prajitura calda

Ingrediente:

  • 4 albuşuri mari reci
  • 1/2 măsură sirop de arţar
  • 1/3 măsură zahăr brun
  • 1/4 măsură ulei vegetal
  • 3 gălbenuşuri mari
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 măsură migdale măcinate
  • 3 linguriţe praf tapioca
  • 1/4 linguriţă sare
  • zahăr pudră

Ganachede ciocolată:

Mod de preparare:

  1. Preîncălzeşte cuptorul la 163 de grade Celsius şi pune 8 forme neunse într-o formă mai mare.
  2. Pune albuşurile într-un bol şi bate-le spumă.
  3. Siropul de arţar se încălzeşte la 115 grade Celsius.
  4. Siropul de arţar se toarnă peste albuşurile bătute spumă, încet, pe marginea vasului şi bătând în acelaşi timp.
  5. Într-un alt vas, bate zahărul brun cu ulei, gălbenuşurile şi vanilia până devine oo compoziţie cremoasă. Amestecă migdalele şi praful de tapioca.
  6. Albuşurile se încorporează în gălbenuşuri treptat.
  7. Compoziţia se împarte în 6 ceşti de cafea şi se bagă la cuptor la 160 de grade Celsius pentru 25-30 deminute.
  8. Ceştile se scot din cuptor şi se întorc invers timp de 15 minute. Se scot din cană bătând uşor. Se pudrează cu zahăr. Se servesc alături de sosul de ciocolată.

Ganache de ciocolată

  1. Ciocolata tăiată se pune într-un bol.
  2. Frişca se încălzeşte şi se pune peste ciocolată.
  3. Folosind o spatulă, se amestecă până când ciocolata s-a topit.
  4. Sosul poate fi ţinut la frigider şi poate fi încălzit.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Prăjitură caldă cu arţar şi migdale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bursa, pe roşu după victoria lui Călin Georgescu. Iancu Guda: Înseamnă rate la credite cu 200 de lei mai mari din primăvară
a1.ro
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
„A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie?” Răspunsul tranşant al bunului său prieten, Ion Ţiriac
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x