Prajitura cu fasole si ciocolata
Publicat pe 15.01.2013 la 14:51 Actualizat pe 15.01.2013 la 15:50
Prajitura cu fasole
Fasolea uscata e o sursa extraordinara de proteine vegetale, fier, magneziu, zinc, acid folic si calciu non lactic. Iar daca putem sa o folosim intr-un desert, de ce sa nu o facem?
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente
8 linguri de unt
100 g zahar brun
650 g de piure de fasole
1 lingurita esenta de vanilie
115 ml sirop de artar
2 oua mari
1/2 lingurita sare
100 g faina de ovaz
130 de grame de faina de grau
100 g fulgi de ciocolata - optional
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160 de grade.
Intr-o tava de aproximativ 22x33 de cm se aseaza o hartie de copt si se unge cu unt.
Topeste untul si zaharul intr-o cratita, pe foc. Se ia de pe foc cand zaharul e aproape topit si se lasa putin la racit. Se adauga piureul de fasole, vanilia, siropul de artar, ouale si sarea. Adauga fainile la sfarsit si amesteca pana la omogenizare.
Daca folosesti si fulgi de ciocolata, adauga-i la final.
Punealuatul in tava si tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata. Asteapta sa se raceasca si apoi taie prajitura cubulete.
sursa foto: www.mealmakeovermoms.com