Prăjitura îngeraş
Publicat pe 05.09.2012 la 12:25 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:44
Ingrediente:
- 1 masură faină de patiserie
- 1 masură zahar tos
- 8 oua mari, la temperatura camerei
- 1/2 lingurita cremă de tartar
- 1/8 lingurita sare
- 1/2 masura zahar pudra, cernut
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- frisca si fructe de padure
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 163 de grade C.
- Cerne faina si zaharul de doua ori si lasa-le deoparte.
- Bate albusurile cu crema de tartar si sarea pană devin spuma, apoi adauga treptat zaharul pudra batand in continuare pana devin bezea. Adaugă vanilia.
- In albusurile bstute spuma, adaugă faina folosind un tel.
- Pune compozitia intr-o tava lunga, neunsa. Lasa in cuptor 30-35 de minute. Nu deschide cuptorul timp de 25 de minute.
- Serveste prajitura cu frisca si fructe de padure.
- Prajitura se poate pastra 3 zile bine impachetata 3 zile (nu se baga la frigider).
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame