Preparate usoare pentru zile de canicula (2)
Publicat pe 31.07.2011 la 15:21
Avantajul meniurilor de vara este diversitatea legumelor si a fructelor - proaspete, suculente si aromate - in preparate simple si rapide, care pot asigura o masa copioasa fara mare efort. Astazi - partea a doua a retetelor.
Salata greceasca
Ingrediente: 1 salata verde creata, 1 ceapa rosie, felii, 1 ceasca masline negre, 1 ardei gras, taiat fasii, 1 gogosar, fasii, 2 rosii feliate, 1 castravete, rondele, 1 ceasca cubulete feta, 6 linguri ulei masline, 1 lingurita oregano, zeama de la o lamaie, piper negru.
Preparare: Amesteci intr-un bol salata verde, ceapa, maslinele, ardeii, rosiile, castravetele si feta. In alt vas amesteci uleiul cu oregano, zeama de lamaie si piperul, apoi adaugi acest sos peste ingredientele din bol. Amesteci bine si servesti.
Smoothie vegetarian
Ingrediente: 2 frunze mari spanac, 8 boabe de strugure negru, 1 morcov mediu, 1 castravete mic, 2 bucati mici ghimbir, 1 frunza de telina, 2 curmale, cuburi de gheata, apa.
Preparare: Intr-un blender, se pun frunzele de telina, spanac, castravetele, morcovul, ghimbirul si apa, apoi se mizeaza pana rezulta o pasta. Se adauga strugurele, curmalele si gheata si se mai mixeaza o data.
Broccoli gratinat
Ingrediente: 300 g telemea de vaca, 100 g cascaval, 2 oua, 300 g smantana, 200 g sunca presata, 500 g broccoli, sare, piper.
Preparare: Se fierbe broccoli in apa putin sarata, 2 minute. Se scurge bine si se asaza intr-un vas termorezistent. Brazeturile se dau pe razatoare, apoi se amesteca impreuna cu ouale, smantana si sunca presata, taiata feliute. Se adauga sare, piper si se intind patura peste broccoli. Se da vasul la cuptor, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Citeste si partea 1!
Foto: gearlive.com