Pui cu lamaie si carofi
Publicat pe 09.10.2013 la 17:53
Ingrediente:
- 1 pui de 1 kg
- 500 g cartofi
- 100 ml ulei
- 3 lamai
- 2 legaturi ceapa verde
- cimbru
- piper
- boia
- sare
Mod de preparare:
Puiul se spala si se pune la fezandat timp de 24 de ore cu condimentele amestecate cu zeama unei lamai si 50 ml ulei.
Cartofii curatati de coaja se taie in sferturi, firele de ceapa se taie marunt.
Intr-o tava de sticla se pune puiul si amestecul in care a stat.
In interior se pune o lamaie intepata din loc in loc.
Imprejurul puiului se pun cartofii si ceapa, se adauga condimentele, uleiul si putina apa.
Tava se da la cuptor. Cand e aproape gata se adauga feliile de lamaie si boioaua.
Se mai tine in cuptor 10 minute.