Pulpe de pui vânătorești
Publicat pe 09.01.2014 la 11:25
Ingrediente:
- 12 ciocănele de pui
- 2 cepe (cca 150 g fiecare)
- 8 linguri de ulei de măsline
- 1½ pahar de vin roşu sec
- o rămurică de rozmarin
- 4 căţei de usturoi
- 50 g de măsline negre fără sâmburi
- 50g de măsline verzi fără sâmburi
- 5 linguri de roşii conservate
- 1 ardei dulce (cca 150 g)
- 15 g de sare
- ardei iute şi piper după gust
Mod de preparare:
1. Frecaţi ciocănele de pui cu sare, piper măcinat şi usturoi zdrobit. Lăsaţi puţină sare pentru sos.
2. Tăiaţi rondele ceapa şi ardeiul dulce.
3. Amestecaţi vinul, pasta de roşii și uleiul de măsline. Amestecul obţinut se toarnă
în vasul de gătit.
4. Introduceţi în vasul de gătit ceapa şi ardeiul pregătit.
5. Aşezaţi în strat uniform ciocănelele de pui, adăugaţi măslinele, ardeiul iute, sarea şi
rozmarinul.
6. Preparaţi în modul «FRIPTURĂ» la aparatul Multicooker, timpul de preparare – 40 minute, presiunea – 3.
7. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi cu grijă presiunea.
8. Ciocănelele fierbinţi se așază pe platouri, se stropesc cu sosul în care s-au preparat
şi se servesc la masă.
Dacă în timpul reducerii presiunii se formează mulţi aburi, închideţi supapa şi aşteptaţi până când
ciocănelele se vor răci puţin. Presiunea se va reduce în mod automat.
FRIPTURĂ
40 min