Rețeta lui Vlăduț: Cea mai bună salată de vară, o combinație ideală, plină de vitamine și antioxidanți
Publicat pe 21.07.2016 la 10:52 Actualizat pe 21.07.2016 la 12:32
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne încântă cu o combinație de ingrediente ideală pentru zilele toride, cu multe vitamine și antioxidanți, care îmbină gustul fructelor cu al brânzeturilor și cu o notă de prospețime de la frunzele de mentă.
Vladutz, bucătarul de la Neatza, ne încânta cu o combinație de ingrediente ideală pentru zilele toride, cu multe vitamine și antioxidanți, care îmbină gustul fructelor cu al brânzeturilor și cu o notă de prospețime de la frunzele de mentă.
Ingrediente
- 1 pepene galben
- 1 pepene roșu
- 1 strugure alb, mare
- 1-2 rodii
- 200 g merișoare
- 200 g afine
- 200 g smochine
- 150 g cașcaval cedar
- 150 g cașcaval gouda
- 150 g brânză telemea
- 150 g șvaițer
- frunze de mentă
- ulei de măsline
- bucățele de turron
Mod de preparare
Baza cupelor vor fi cei doi pepeni cărora li se scobește miezul cu ajutorul unui clește de înghețată, formându-se din acesta, niște sfere aspectuoase, care se vor folosi în salată.
Se pregătește un vas în care se vor amesteca ingredientele și anume: boabele de struguri culese de pe ciorchine, merișoarele, afinele, smochinele tăiate în sferturi, sferele de la cei doi pepeni, apoi se vor adăuga brânzeturile tăiate în cuburi și se stropește totul cu câțiva stropi de ulei de măsline, care ajută la absorbția vitaminelor.
Cu acest amestec se vor umple cele două cupe, așezându-se frumos și alternativ, iar la final se vor orna cu bucățele de turron(nuci, alune și stafide îmbrăcate într-un înveliș de caramel), dar și cu semințele de rodie.
Nu trebuie să uităm frunzele de mentă, pe care le vom strecura printre ingrediente, pentru un plus de aromă și prospețime.
Sfatul lui Vladutz, este ca rodia să se adauge la final, deoarece aceasta va colora puternic brânzeturile, dacă este adăugată din timp.