Rețeta lui Vlăduț: Aripioare de pui rumene și aromate, cu sos de iaurt asortate
Publicat pe 26.07.2016 la 19:52 Actualizat pe 17.12.2016 la 10:34
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune o rețetă delicioasă de aripiservite cu un piure de cartofi si un sos delicios.
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune o rețetă delicioasă de aripiservite cu un piure de cartofi si un sos delicios.
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- sare
- piper
- boia de ardei afumată
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 1 ceapă galbenă, mare
- 50 g unt
- 100 ml ulei de măsline
- 50 ml suc de rodii
- Pentru sos:
- 400 g iaurt grecesc
- 200 g maioneză
- salvie
- cimbru
- tarhon
- busuioc
- pătrunjel verde
- Pentru servit:
- piure de cartofi
- salată de legume
Mod de preparare
Aripioarele se stropesc cu ulei de măsline și suc de rodii, apoi se condimentează cu sare, piper și boia de ardei afumată și se lasă să se odihnească 30 de minute.
Apoi, se așează în tavă, se rade peste ele coajă de lămâie și de portocală și se stropesc cu sucul acestora.
Ceapa se toacă solzișori și se călește în unt, până devine sticloasă, apoi se presară peste aripioare.
Se dau aripioarele la cuptor până când se rumenesc frumos, iar în ultimele minute de preparare, se mai presară boia de ardei afumată, peste ele.
Pentru sos, se amestecă iaurtul grecesc cu maioneza, se potrivește gustul de sare și eventual piper, apoi se adaugă câte puțin din condimentele enumerate, tocate mărunt, precum și mult pătrunjel.
Se servesc aripioarele cu sos, alături de un piure de cartofi clasic și salată de crudități.
Să vă fie de folos!