Rețeta lui Vlăduț: Armonie și culoare, într-o salată plină de savoare
Publicat pe 20.07.2016 la 17:10
Dacă ești amator de sfeclă roșie, încearcă aceasătă salatăplină de savoare, armonie și culoare!
Dacă ești amator de sfeclă roșie, încearcă aceasătă salatăplină de savoare, armonie și culoare!
Ingrediente
- 500 g pulpă de vițel
- apă
- sare
- piper
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 kg sfeclă roșie
- 500 g cartofi
- 300 g castraveți murați
- hrean proaspăt
- 150 g cașcaval
- 250 g maioneză
- salată verde
Mod de preparare
Carnea de vițel se fierbe ca pentru supă, în apă cu sare, împreună cu o ceapă și un morcov.
Când carnea este suficient de fiartă, se scurge de apa, se răcește și se taie în cuburi.
Sfecla se curăță, se fierbe în apă cu sare, apoi se taie ca și carnea, în cuburi.
Cartofii se fierb cu coajă, în apă clocotită cu sare, apoi se curăță și se toacă în cuburi.
Tot în cuburi se toacă și castraveciorii și se scurg ușor de surplusul de lichid.
Într-un vas încăpător, se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă și cașcavalul tăiat tot în cuburi, apoi se potrivește gustul cu maioneză și hrean ras.
Dacă se dorește mai acră, se poate folosi puțină zeamă de la murături.
Se servește pe pat de salată verde.