Rețeta lui Vlăduț: Armonie-n farfurie, o rețetă de ouă umplute cu brânzeturi
Publicat pe 21.07.2016 la 12:20
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o reţetă de ouă umplute cu brânzeturi, maioneză, muștar, salată, căpșuni și ceapă, pe care a denumit-o ”Ouă înflorite”.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o reţetă de ouă umplute cu brânzeturi, maioneză, muștar, salată, căpșuni și ceapă, pe care a denumit-o ”Ouă înflorite”.
Ingrediente
- 10 ouă pentru fiert
- 3 ouă pentru maioneză și preparat
- 100 g brânză roquefort
- 200 g brânză tartinabilă, cu verdeață
- 200 g brânză topită cu cașcaval gouda
- 100 g muștar
- ulei de floarea soarelui
- 1-2 linguri făină
- 150 g pesmet
- sare
- piper
- 2-3 fire de ceapă verde
- 150 g flori comestibile
- 250 g căpșuni
- salată verde
- zeamă de lămâie
- oțet balsamic
Mod de preparare
Este o rețetă de ouă umplute cu brânzeturi, foarte gustoasă și deosebită față de rețetele clasice, iar asezonate cu florile comestibile, își merită denumirea de ouă înflorite.
Cele 10 ouă se fierb în apă cu sare pentru 5-6 minute de când ating punctul de fierbere, nu mai mult, pentru a nu-și schimba gălbenușurile culoarea.
Se scot apoi în apă rece, se curăță, se taie în jumătăți și li se înlătură gălbenușurile.
Cele trei ouă se folosesc în felul următor: dintr-un gălbenuș, plus o linguriță de muștar, puțină zeamă de lămâie, sare și circa 200 ml ulei se face o maioneză, iar din albușul rămas și celelalte două ouă, plus făină, sare și piper, se face o compoziție ca pentru șnițele.
Albușurile de ou se trec prin compoziția de șnițele, apoi prin pesmet și se prăjesc ușor în ulei încins.
Din brânzeturi, maioneză, gălbenușurile pasate fin, muștar după gust și ceapă tocată mărunt, se face o pastă omogenă, cu care se umplu albușurile deja crocante.
Ouăle umplute cu brânzeturi, se servesc pe pat de salată verde, stropită cu un dressing simplu, din ulei, oțet balsamic, zeamă de lămâie și sare și decorate cu fructe comestibile și căpșuni.
Sper să va fie de folos această rețetă de ouă umplute cu brânzeturi, denumită „Oua inflorite”!