Rețeta lui Vlăduț: burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios
Publicat pe 15.07.2016 la 08:58 Actualizat pe 15.07.2016 la 09:12
De ce să cumpărăm din comerț, dacă putem să preparăm singuri acest burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios?
De ce să cumpărăm din comerț, dacă putem să preparăm singuri acest burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios?
Ingrediente
- 1 kg carne tocată, de vițel crud
- 2 cepe roșii
- 2 ouă
- sare
- piper
- chifle speciale
- 2 vinete
- 2 gogoșari
- 2 ardei kapia
- 1 ceapă mică
- 1 ardei iute
- 2 linguri maioneză clasică
- 1 lingură muștar clasic
- 1 lingură muștar cu boabe
- 1-2 linguri oțet
- 1 salată verde
- 1 varză mică
- felii de cașcaval
- roșii
- 1 kg cartofi roșii
- zahăr
- ulei de măsline
Mod de preparare
Se toacă ceapa roșie cât de fin se poate și se amestecă cu carnea tocată.
Se adaugă ouăle, puțină sare și piper și se dă amestecul la frigider pentru 1-2 ore.
Apoi se formează chiftelele care se aplatizează, astfel încât să aibă diametrul chiflelor și se frig pe grătar.
Vinetele se coc și se toacă mărunt, ca pentru salată.
Gogoșarii se toacă mărunt și se călesc în ulei de măsline cu o ceapă mică, tocată tot mărunt.
Se adaugă și câteva rondele de ardei iute.
Ardeii kapia se coc, se curată și se toacă mărunt, apoi, împreună cu gogoșarii căliți se trec prin blender până se obține o pastă omogenă.
Peste această pastă se adaugă vinetele tocate, maioneză, muștarul, sare și oțet după gust.
Varza se toacă fideluță și se asezonează cu sare, piper, oțet și ulei de măsline.
Asamblare burger
Se secționează chiflele pe jumătate.
Peste prima jumătate de chiflă se așează o foaie de salată verde, apoi salată de varză și câte 1-2 linguri din deliciosul sos.
Apoi se așează chifteaua, o felie de cașcaval și capacul chiflei deasupra.
Fiecare burger de casă se ornează cu roșii.
Cartofii se spăla bine și se fierb fără a fi decojiți, în apa cu sare și o lingură de zahăr, apoi se scurg, se secționează pe jumătate, pe lungime și se dau la cuptor 30 de minute, până când coajă lor devine ușor crocantă.
Se servesc alături de burgeri cu sos delicios deasupra.
Acest sos delicios face diferența de clasicii burgeri, iar datorită gustului, dar și culorii plăcute, Vladutz le-a dat denumirea de „Happy-Burger”.
Spor și poftă bună!