Rețeta lui Vlăduț: burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios

Publicat pe 15.07.2016 la 08:58 Actualizat pe 15.07.2016 la 09:12

De ce să cumpărăm din comerț, dacă putem să preparăm singuri acest burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios?

De ce să cumpărăm din comerț, dacă putem să preparăm singuri acest burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios?

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată, de vițel crud
  • 2 cepe roșii
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • chifle speciale
  • 2 vinete
  • 2 gogoșari
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri maioneză clasică
  • 1 lingură muștar clasic
  • 1 lingură muștar cu boabe
  • 1-2 linguri oțet
  • 1 salată verde
  • 1 varză mică
  • felii de cașcaval
  • roșii
  • 1 kg cartofi roșii
  • zahăr
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Se toacă ceapa roșie cât de fin se poate și se amestecă cu carnea tocată.

Se adaugă ouăle, puțină sare și piper și se dă amestecul la frigider pentru 1-2 ore.

Apoi se formează chiftelele care se aplatizează, astfel încât să aibă diametrul chiflelor și se frig pe grătar.

Vinetele se coc și se toacă mărunt, ca pentru salată.

Gogoșarii se toacă mărunt și se călesc în ulei de măsline cu o ceapă mică, tocată tot mărunt.

Se adaugă și câteva rondele de ardei iute.

Ardeii kapia se coc, se curată și se toacă mărunt, apoi, împreună cu gogoșarii căliți se trec prin blender până se obține o pastă omogenă.

Peste această pastă se adaugă vinetele tocate, maioneză, muștarul, sare și oțet după gust.

Varza se toacă fideluță și se asezonează cu sare, piper, oțet și ulei de măsline.

Asamblare burger

Se secționează chiflele pe jumătate.

Peste prima jumătate de chiflă se așează o foaie de salată verde, apoi salată de varză și câte 1-2 linguri din deliciosul sos.

Apoi se așează chifteaua, o felie de cașcaval și capacul chiflei deasupra.

Fiecare burger de casă se ornează cu roșii.

Cartofii se spăla bine și se fierb fără a fi decojiți, în apa cu sare și o lingură de zahăr, apoi se scurg, se secționează pe jumătate, pe lungime și se dau la cuptor 30 de minute, până când coajă lor devine ușor crocantă.

Se servesc alături de burgeri cu sos delicios deasupra.

Acest sos delicios face diferența de clasicii burgeri, iar datorită gustului, dar și culorii plăcute, Vladutz le-a dat denumirea de „Happy-Burger”.

Spor și poftă bună!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x