Rețeta lui Vlăduț: burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios

Publicat pe 15.07.2016 la 08:58 Actualizat pe 15.07.2016 la 09:12

De ce să cumpărăm din comerț, dacă putem să preparăm singuri acest burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios?

De ce să cumpărăm din comerț, dacă putem să preparăm singuri acest burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios?

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată, de vițel crud
  • 2 cepe roșii
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • chifle speciale
  • 2 vinete
  • 2 gogoșari
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri maioneză clasică
  • 1 lingură muștar clasic
  • 1 lingură muștar cu boabe
  • 1-2 linguri oțet
  • 1 salată verde
  • 1 varză mică
  • felii de cașcaval
  • roșii
  • 1 kg cartofi roșii
  • zahăr
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Se toacă ceapa roșie cât de fin se poate și se amestecă cu carnea tocată.

Se adaugă ouăle, puțină sare și piper și se dă amestecul la frigider pentru 1-2 ore.

Apoi se formează chiftelele care se aplatizează, astfel încât să aibă diametrul chiflelor și se frig pe grătar.

Vinetele se coc și se toacă mărunt, ca pentru salată.

Gogoșarii se toacă mărunt și se călesc în ulei de măsline cu o ceapă mică, tocată tot mărunt.

Se adaugă și câteva rondele de ardei iute.

Ardeii kapia se coc, se curată și se toacă mărunt, apoi, împreună cu gogoșarii căliți se trec prin blender până se obține o pastă omogenă.

Peste această pastă se adaugă vinetele tocate, maioneză, muștarul, sare și oțet după gust.

Varza se toacă fideluță și se asezonează cu sare, piper, oțet și ulei de măsline.

Asamblare burger

Se secționează chiflele pe jumătate.

Peste prima jumătate de chiflă se așează o foaie de salată verde, apoi salată de varză și câte 1-2 linguri din deliciosul sos.

Apoi se așează chifteaua, o felie de cașcaval și capacul chiflei deasupra.

Fiecare burger de casă se ornează cu roșii.

Cartofii se spăla bine și se fierb fără a fi decojiți, în apa cu sare și o lingură de zahăr, apoi se scurg, se secționează pe jumătate, pe lungime și se dau la cuptor 30 de minute, până când coajă lor devine ușor crocantă.

Se servesc alături de burgeri cu sos delicios deasupra.

Acest sos delicios face diferența de clasicii burgeri, iar datorită gustului, dar și culorii plăcute, Vladutz le-a dat denumirea de „Happy-Burger”.

Spor și poftă bună!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: burger de casă, mai sănătos și mai gustos, servit cu un sos delicios

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Catine
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
x