Rețeta lui Vlăduț: Chiftele ușoare, din cartofi și mere acrișoare
Publicat pe 24.07.2016 la 09:25 Actualizat pe 24.07.2016 la 10:19
Dacă v-ați plictisit de clasicele chiftele din carne, această variantă este varianta care, cu siguranță, vă va încânta papilele gustative.
Dacă v-ați plictisit de clasicele chiftele din carne, această variantă de chiftele ușoare, din cartofi și mere acrișoare, este varianta care, cu siguranță, vă va încânta papilele gustative.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 3 ouă
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 1 kg mere acrișoare
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se spală și se dau pe răzătoare, apoi se scurg bine, presandu-i în mâini.
Se amestecă cartofii răzuiți cu ouăle și făina și se asezonează cu sare și piper.
Se pune uleiul la încins și cu o lingură se ia din compoziția de cartofi și se scufundă în ulei.
Se prăjesc chiftelele până când se rumenesc bine, apoi se scot pe prosoape absorbante.
Merele se decojesc și se dau pe răzătoarea fină, formând astfel un piure acrișor cu care se servesc chiftelele de cartofi.
Să vă fie de folos!