Rețeta lui Vlăduț: Chifteluțe de pui cu multe verdețuri, asezonate cu legume și brânzeturi
Publicat pe 05.08.2016 la 11:44
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne învață cum putem transforma niște chifteluțe aparent banale, în niște sandwich-uri la cuptor cu legume și brânzeturi.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne învață cum putem transforma niște chifteluțe aparent banale, în niște sandwich-uri la cuptor cu legume și brânzeturi.
Ingrediente
- 1 kg carne tocată din piept de pui
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 4 ouă
- sare
- piper
- cimbru
- ulei de măsline
- 2 dovlecei
- 2 ardei roșii
- 4-5 roșii
- 250 g brânză telemea
- 250 g cașcaval
Mod de preparare
Se toacă pieptul de pui, se adaugă peste el usturoiul dat pe răzătoare, o ceapă tocată mărunt și călită ușor în puțin ulei de măsline, verdeața tocată mărunt și ceapa verde tocată tot mărunt.
Se adaugă ouăle, se condimentează cu sare, piper și cimbru și se omogenizează bine compoziția.
Se formează sfere mai mari, care apoi se aplatizează și se prăjesc în ulei încins.
Se lasă să se tempereze, apoi se așează în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Peste fiecare chiftea se așează rondele de dovlecei, de ceapă, de roșii și de ardei, câte o felie de brânză și se rade cașcaval deasupra.
Se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute, până când se gratinează ușor.
Să va fie de folos!