Rețeta lui Vlăduț: Chifteluțe gustoase și rumene, scăldate-n sos de legume
Publicat pe 27.07.2016 la 19:14
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne îmbie cu o rețetă savuroasă de chifteluțe gustoase și rumene, scăldate-n sos de legume, un sos delicios și foarte aromatizat.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne îmbie cu o rețetă savuroasă de chifteluțe gustoase și rumene, scăldate-n sos de legume, un sos delicios și foarte aromatizat.
Ingrediente
- Pentru chifteluțe:
- 2 kg carne tocată, de vițel
- sare
- piper
- 3-4 felii de pâine
- 5 ouă
- frunze de țelină
- 1 ceapă
- 4-5 căței de usturoi
- ulei
- Pentru sos:
- 2 gogoșari
- 1 vânată
- 1 morcov
- 1-2 ardei capia
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 800 g suc de roșii
- ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- câteva crenguțe de rozmarin
- 500 g tăiței de casă
Mod de preparare
Pentru prepararea chifteluțelor, se amestecă carnea tocată cu ceapa tăiată în solzișori, usturoiul dat pe răzătoare, câteva felii de pâine înmuiate în apă rece și scurse bine, frunzele de țelină tocate mărunt, 5 ouă și se asezonează cu sare și piper.
Se formează chifteluțe mici și se prăjesc în baie de ulei, apoi se scot pe prosoape absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.
Pentru prepararea sosului, se toacă legumele în cuburi și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă sucul de roșii și se lasă la fiert până scade consistent, condimentându-se cu sare, piper, usturoi, frunze de busuioc, rozmarin, dar și câteva rondele de ardei iute.
Apoi se trece totul prin blender și se formează o pastă.
Tăițeii de casă se fierb în apă cu sare și se servesc scăldați în acest sos, alături de delicioasele chiftele.