Rețeta lui Vlăduț: Ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară
Publicat pe 29.07.2016 la 13:39 Actualizat pe 29.07.2016 la 14:04
Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.
Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.
Ingrediente
- 4-5 dovlecei
- 3-4 cartofi noi
- 4-5 roșii bine coapte
- 2 morcovi
- 2 cepe albe
- 250 g caise
- 250 g fasole verde, grasă
- sare
- 1 ou
- 1 legătură leuștean
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 150 ml ulei de măsline
- 4 l apă
Mod de preparare
Se curăță ceapa, morcovii, cartofii și dovleceii, se toacă în cuburi, se adaugă în vasul cu apă rece și se pun la fiert.
Când sunt aproape pătrunse, se adaugă fasolea verde, curățată și tăiată mărunt.
Roșiile se decojesc și se toacă în cuburi.
Tot în cuburi mici se toacă și caisele.
Recomandat ar fi să se folosească două tipuri de caise, unele mai coapte, pentru aromă deosebită și altele mai puțin coapte, pentru acrire.
Când toate legumele sunt fierte, se adaugă roșiile și caisele, precum și uleiul de măsline, dar și mărarul tocat.
Se potrivește gustul cu sare și se mai lasă ciorba să fiarbă 5-6 minute, nu mai mult, pentru a se menține roșiile și caisele ușor tari.
Se bate oul cu puțină sare, se diluează cu puțină supă și se adaugă în ciorbă, amestecând ușor, așa încât să se obțină niște franjuri aspectuoase.
Se stinge focul și se adaugă restul de verdeață tocată mărunt.
Este o ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, gustoasă și acrișoară, care se poate servi atât caldă cât și rece de la frigider.
În timpul servirii se poate adaugă și smântâna, iar dacă se dorește mai acră se poate adaugă suc de lămâie.