Rețeta lui Vlăduț: Ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară

Publicat pe 29.07.2016 la 13:39 Actualizat pe 29.07.2016 la 14:04

Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.

Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei
  • 3-4 cartofi noi
  • 4-5 roșii bine coapte
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 250 g caise
  • 250 g fasole verde, grasă
  • sare
  • 1 ou
  • 1 legătură leuștean
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 150 ml ulei de măsline
  • 4 l apă

Mod de preparare

Se curăță ceapa, morcovii, cartofii și dovleceii, se toacă în cuburi, se adaugă în vasul cu apă rece și se pun la fiert.

Când sunt aproape pătrunse, se adaugă fasolea verde, curățată și tăiată mărunt.

Roșiile se decojesc și se toacă în cuburi.

Tot în cuburi mici se toacă și caisele.

Recomandat ar fi să se folosească două tipuri de caise, unele mai coapte, pentru aromă deosebită și altele mai puțin coapte, pentru acrire.

Când toate legumele sunt fierte, se adaugă roșiile și caisele, precum și uleiul de măsline, dar și mărarul tocat.

Se potrivește gustul cu sare și se mai lasă ciorba să fiarbă 5-6 minute, nu mai mult, pentru a se menține roșiile și caisele ușor tari.

Se bate oul cu puțină sare, se diluează cu puțină supă și se adaugă în ciorbă, amestecând ușor, așa încât să se obțină niște franjuri aspectuoase.

Se stinge focul și se adaugă restul de verdeață tocată mărunt.

Este o ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, gustoasă și acrișoară, care se poate servi atât caldă cât și rece de la frigider.

În timpul servirii se poate adaugă și smântâna, iar dacă se dorește mai acră se poate adaugă suc de lămâie.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 martie 2025. Leii sunt vulnerabili. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea cu care Remus a dat lovitura în Italia. A plecat din România și a reușit după 9 ani de muncă grea: "Nimeni nu ne cunoştea, eram doar eu cu tata"
a1.ro
Fiica lui Virgil Ianțu studiază în Spania. Ce muncă prestează Jasmina la 19 ani: „Tati, nu știi cât de greu e...”
HelloTaste.ro
Baghete dragon. Baghete crocante cu forme speciale
Catine
Viața este mai ușoară pentru aceste semne zodiacale în martie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Acoperitul camerei computerului nu e de ajuns. Ce mai trebuie să faci pentru a-ți proteja informațiile personale, potrivit experților
as.ro
„Unul dintre cele mai mari dezastre” Ce a putut păţi Ion Ţiriac atunci când credea că nimic nu îl mai opreşte!
MediCOOL
Exerciții cardio care se pot face acasă. Cum îți poți organiza singur un program de antrenament
Spynews
Iubita lui Andrei Perneș, în lacrimi, la mormântul tânărului. Durerea este uriașă: „Sufletul meu”
DeParinti
Tinerii sunt mai plictisiți ca niciodată, iar specialiștii au descoperit motivul
MediCOOL
Care sunt cauzele excesului de sebum pe piele. Cum poți gestiona situația
HelloTaste
Ce faci cu usturoiul încolțit? Trucuri pentru a rezista cât mai mult timp
x