Rețeta lui Vlăduț: Ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară

Publicat pe 29.07.2016 la 13:39 Actualizat pe 29.07.2016 la 14:04

Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.

Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei
  • 3-4 cartofi noi
  • 4-5 roșii bine coapte
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 250 g caise
  • 250 g fasole verde, grasă
  • sare
  • 1 ou
  • 1 legătură leuștean
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 150 ml ulei de măsline
  • 4 l apă

Mod de preparare

Se curăță ceapa, morcovii, cartofii și dovleceii, se toacă în cuburi, se adaugă în vasul cu apă rece și se pun la fiert.

Când sunt aproape pătrunse, se adaugă fasolea verde, curățată și tăiată mărunt.

Roșiile se decojesc și se toacă în cuburi.

Tot în cuburi mici se toacă și caisele.

Recomandat ar fi să se folosească două tipuri de caise, unele mai coapte, pentru aromă deosebită și altele mai puțin coapte, pentru acrire.

Când toate legumele sunt fierte, se adaugă roșiile și caisele, precum și uleiul de măsline, dar și mărarul tocat.

Se potrivește gustul cu sare și se mai lasă ciorba să fiarbă 5-6 minute, nu mai mult, pentru a se menține roșiile și caisele ușor tari.

Se bate oul cu puțină sare, se diluează cu puțină supă și se adaugă în ciorbă, amestecând ușor, așa încât să se obțină niște franjuri aspectuoase.

Se stinge focul și se adaugă restul de verdeață tocată mărunt.

Este o ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, gustoasă și acrișoară, care se poate servi atât caldă cât și rece de la frigider.

În timpul servirii se poate adaugă și smântâna, iar dacă se dorește mai acră se poate adaugă suc de lămâie.

În articolul Rețeta lui Vlăduț: Ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
S-a mutat în Australia pentru un job pe care nicio femeie nu îl vrea. Face 9.000 $ în 2 săptămâni
observatornews.ro
S-a mutat în Australia pentru un job pe care nicio femeie nu îl vrea. Face 9.000 $ în 2 săptămâni
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
a1.ro
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Catine
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
useit.ro
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
as.ro
TV Happy
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
MediCOOL
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Spynews
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
DeParinti
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
MediCOOL
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
HelloTaste
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
close
x