Rețeta lui Vlăduț: Ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară

Publicat pe 29.07.2016 la 13:39 Actualizat pe 29.07.2016 la 14:04

Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.

Această rețetă ușoară, de ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, poate fi consumată mai ales pe vreme caniculară, rece, direct de la frigider.

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei
  • 3-4 cartofi noi
  • 4-5 roșii bine coapte
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 250 g caise
  • 250 g fasole verde, grasă
  • sare
  • 1 ou
  • 1 legătură leuștean
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 150 ml ulei de măsline
  • 4 l apă

Mod de preparare

Se curăță ceapa, morcovii, cartofii și dovleceii, se toacă în cuburi, se adaugă în vasul cu apă rece și se pun la fiert.

Când sunt aproape pătrunse, se adaugă fasolea verde, curățată și tăiată mărunt.

Roșiile se decojesc și se toacă în cuburi.

Tot în cuburi mici se toacă și caisele.

Recomandat ar fi să se folosească două tipuri de caise, unele mai coapte, pentru aromă deosebită și altele mai puțin coapte, pentru acrire.

Când toate legumele sunt fierte, se adaugă roșiile și caisele, precum și uleiul de măsline, dar și mărarul tocat.

Se potrivește gustul cu sare și se mai lasă ciorba să fiarbă 5-6 minute, nu mai mult, pentru a se menține roșiile și caisele ușor tari.

Se bate oul cu puțină sare, se diluează cu puțină supă și se adaugă în ciorbă, amestecând ușor, așa încât să se obțină niște franjuri aspectuoase.

Se stinge focul și se adaugă restul de verdeață tocată mărunt.

Este o ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară, gustoasă și acrișoară, care se poate servi atât caldă cât și rece de la frigider.

În timpul servirii se poate adaugă și smântâna, iar dacă se dorește mai acră se poate adaugă suc de lămâie.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Ciorbă din legume de vară, acrită într-un mod inedit, ca la bunica, la țară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bentley decapotabil, strivit pe asfalt în centrul Ploieştiului. Bolidul a lovit un SUV parcat, apoi s-a răsturnat pe plafon
a1.ro
Iubit de unii, controversat pentru alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
x