Rețeta lui Vlăduț: Ciuperci fripte și umplute, o rețetă simplă și ușoară cu ingrediente la îndemâna oricui
Publicat pe 19.07.2016 la 13:33 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:47
Vă plac ciupercile și căutați o rețetă de vară, simplă și ușoară? Încercați aceste ciuperci fripte și umplute și vor fi devorate pe rupte!
Vă plac ciupercile și căutați o rețetă de vară, simplă și ușoară?
Încercați aceste ciuperci fripte și umplute și vor fi devorate pe rupte!
Ingrediente
- 20 buc. ciuperci mari
- 200 gr cașcaval
- 100 gr unt
- 2 legături pătrunjel
- 200 gr mujdei de usturoi
- 2 legături ceapă verde
- roșii cherry
- ulei de măsline
Mod de preparare
Se îndepărtează codițele de la ciuperci, se toacă mărunt și se călesc împreună cu ceapa verde, în puțin ulei de măsline.
Când sunt bine preparate, se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți și se mai lasă câteva minute pe foc, condimentându-se între timp cu sare și piper.
Pălăriile ciupercilor se frig pe plită mai întâi cu suprafața deschisă în jos, apoi se întorc, se condimentează cu sare și piper, se adaugă puțin unt și pătrunjel tocat, se stropesc bine cu mujdeiul de usturoi și se lasă la fript până se pătrund și se formează zeamă, apoi, spre final se adaugă câte o felie mică de cașcaval.
Se servesc ciupercile fripte cu garnitura de codițe, pe pat de salată verde și decorate cu roșii cherry.