Rețeta lui Vlăduț: clătite brune, deosebite și de pofticioși servite
Publicat pe 13.07.2016 la 19:07 Actualizat pe 13.07.2016 la 19:23
Iată cum putem îmbunătăți gustul clasicelor clătite, introducând cacaua în aluat și servindu-le cu cremă de vanile și fructe!
Iată cum putem îmbunătăți gustul clasicelor clătite, introducând cacaua în aluat și obținând niște clătite brune, deosebite pe care le servim cu cremă de vanile, înghețată și fructe!
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 5 ouă
- 3 linguri zahăr
- 500 ml lapte
- 300 ml apă minerală
- 450 g făină
- 2 linguri cacao
- un praf sare
- esențe
- Pentru crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 8 linguri făină
- 3-4 ouă
- 150 g zahăr
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- 1 fiolă esență de vanilie
- 250 g unt
- În plus:
- dulceață de căpșuni
- înghețată
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului de clătite, se mixează ouăle cu zahărul și puțină sare până când devin spumoase, apoi se adaugă pe rând: laptele, apa minerală, esența și treptat, făina amestecată cu cacaua.
Se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Pentru cremă, se amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă laptele și se încorporează făina.
Se omogenizează bine și se fierbe la foc încet, amestecând continuu până se îngroașă și clocotește de două-trei ori, apoi se stinge focul și se adaugă esența.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu untul spumat în prealabil cu o lingură de zahăr și zahărul vanilat, adăugând câte puțin din unt peste cremă si amestecând până la omogenizare.
Se servesc clătitele brune, cu cremă de vanilie, dulceață de căpșuni și înghețată.