Rețeta lui Vlăduț: Clătite cu fructe și ciocolată ce nu le refuzi niciodată

Publicat pe 26.07.2016 la 18:43 Actualizat pe 26.07.2016 la 20:02

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, îți propune să prepari o rețetă delicioasă de clătite cu fructe și ciocolată ce nu le refuzi niciodată.

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, îți propune să prepari o rețetă delicioasă de clătite cu fructe și ciocolată ce nu le refuzi niciodată.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 500 ml lapte
  • 300 ml apă minerală
  • 450-500 g făină
  • 1 praf sare
  • zeama și coaja rasă de la o lămâie
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru umplut:
  • 4-5 banane
  • 500 g căpșuni
  • Pentru glazură:
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 600 g ciocolată albă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Decor:
  • afine
  • capșuni mai micuțe

Mod de preparare

Pentru aluatul de clătite, se bat ouăle cu zahărul și puțină sare până se spumează bine, apoi se adaugă pe rand: laptele, apa minerală, coaja rasă și zeama de lămâie, esența și la final, treptat, făina.

Se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă, pe ambele părți.

Pentru glazură, se încălzește smântâna, fără a atinge însă punctul de fierbere și se adaugă ciocolata ruptă în ea, amestecându-se până se topește ciocolata și se omogenizează.

Clătitele se umplu cu cuburi mici de căpșuni și banane și se glazurează cu toppingul de ciocolata, apoi se decorează cu afine, căpșuni și frunze de lămâiță.

Sunt delicioase și aspectuoase aceste clătite cu fructe și ciocolată ce nu le refuzi niciodată, pe care Vlăduț le-a denumit „Puberele glazurate”.

În articolul Rețeta lui Vlăduț: Clătite cu fructe și ciocolată ce nu le refuzi niciodată:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 1 decembrie 2025. Gemenii se simt constrânși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 decembrie 2025. Gemenii se simt constrânși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
observatornews.ro
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
a1.ro
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
HelloTaste.ro
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Catine
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
useit.ro
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
Afacerea în care Ionuţ Negoiţă investeşte 200 de milioane de euro! Ce avere fabuloasă are fostul patron al lui Dinamo
as.ro
Afacerea în care Ionuţ Negoiţă investeşte 200 de milioane de euro! Ce avere fabuloasă are fostul patron al lui Dinamo
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
MediCOOL
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
Cum arată bradul Adelei Popescu. Actrița și familia ei au optat pentru un pom natural de Crăciun
Spynews
Cum arată bradul Adelei Popescu. Actrița și familia ei au optat pentru un pom natural de Crăciun
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul – susținute de studii științifice
MediCOOL
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul – susținute de studii științifice
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
HelloTaste
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
close
x