Rețeta lui Vlăduț: Clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, pe placul oricărui pofticios

Publicat pe 18.07.2016 la 12:37 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:48

Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!

Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!

Ingrediente

  • Pentru aluat de clătite:
  • 4-5 ouă
  • 750 ml lapte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 300 -350 g făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 1 lingură zahăr
  • Pentru umplut:
  • 500 g spanac
  • 500 g brânză Ricotta
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • Pentru sos:
  • 400 g pastă de roșii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • cașcaval ras
  • smântână pentru servit
  • roșii cherry

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă ouăle cu un praf de sare și o lingură de zahăr, pentru a da culoare clătitelor, apoi se adaugă uleiul de măsline, laptele și se încorporează făina.

Se condimentează aluatul cu oregano, busuioc și piper și se prăjesc clătitele într-o tigaie antiaderentă.

Se pune mai multă compoziție în tigaie, decât la clătitele clasice și se rumenesc mai mult.

Pentru umplutură, se opărește spanacul curățat și spălat, în apă clocotită cu sare, dar și cu o linguriță de bicarbonat, pentru a-și intensifica culoarea de verde.

Se scurge spanacul și se lasă la răcit, apoi se toacă și se amestecă cu brânza Ricotta.

Se asezonează cu sare, piper, dar și frunze de busuioc.

Cu această compoziție, se umplu clătitele și se înfășoară ca pe sarmale, apoi se așează într-o tavă de cuptor, peste sosul de roșii asezonat cu frunze de busuioc, sare și piper și diluat cu puțină apă.

Peste clătite se rade câte puțin cașcaval și se dau la cuptor pentru 15 minute, până când cașcavalul se gratinează frumos peste ele.

Se servesc cu smântână și roșii cherry, trase ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, pe placul oricărui pofticios

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x