Rețeta lui Vlăduț: Clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, pe placul oricărui pofticios
Publicat pe 18.07.2016 la 12:37 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:48
Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!
Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!
Ingrediente
- Pentru aluat de clătite:
- 4-5 ouă
- 750 ml lapte
- 2 linguri ulei de măsline
- 300 -350 g făină
- sare
- piper
- cimbru
- oregano
- 1 lingură zahăr
- Pentru umplut:
- 500 g spanac
- 500 g brânză Ricotta
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- Pentru sos:
- 400 g pastă de roșii
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- cașcaval ras
- smântână pentru servit
- roșii cherry
Mod de preparare
Pentru aluat, se amestecă ouăle cu un praf de sare și o lingură de zahăr, pentru a da culoare clătitelor, apoi se adaugă uleiul de măsline, laptele și se încorporează făina.
Se condimentează aluatul cu oregano, busuioc și piper și se prăjesc clătitele într-o tigaie antiaderentă.
Se pune mai multă compoziție în tigaie, decât la clătitele clasice și se rumenesc mai mult.
Pentru umplutură, se opărește spanacul curățat și spălat, în apă clocotită cu sare, dar și cu o linguriță de bicarbonat, pentru a-și intensifica culoarea de verde.
Se scurge spanacul și se lasă la răcit, apoi se toacă și se amestecă cu brânza Ricotta.
Se asezonează cu sare, piper, dar și frunze de busuioc.
Cu această compoziție, se umplu clătitele și se înfășoară ca pe sarmale, apoi se așează într-o tavă de cuptor, peste sosul de roșii asezonat cu frunze de busuioc, sare și piper și diluat cu puțină apă.
Peste clătite se rade câte puțin cașcaval și se dau la cuptor pentru 15 minute, până când cașcavalul se gratinează frumos peste ele.
Se servesc cu smântână și roșii cherry, trase ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.