Rețeta lui Vlăduț: Clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, pe placul oricărui pofticios

Publicat pe 18.07.2016 la 12:37 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:48

Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!

Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!

Ingrediente

  • Pentru aluat de clătite:
  • 4-5 ouă
  • 750 ml lapte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 300 -350 g făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 1 lingură zahăr
  • Pentru umplut:
  • 500 g spanac
  • 500 g brânză Ricotta
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • Pentru sos:
  • 400 g pastă de roșii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • cașcaval ras
  • smântână pentru servit
  • roșii cherry

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă ouăle cu un praf de sare și o lingură de zahăr, pentru a da culoare clătitelor, apoi se adaugă uleiul de măsline, laptele și se încorporează făina.

Se condimentează aluatul cu oregano, busuioc și piper și se prăjesc clătitele într-o tigaie antiaderentă.

Se pune mai multă compoziție în tigaie, decât la clătitele clasice și se rumenesc mai mult.

Pentru umplutură, se opărește spanacul curățat și spălat, în apă clocotită cu sare, dar și cu o linguriță de bicarbonat, pentru a-și intensifica culoarea de verde.

Se scurge spanacul și se lasă la răcit, apoi se toacă și se amestecă cu brânza Ricotta.

Se asezonează cu sare, piper, dar și frunze de busuioc.

Cu această compoziție, se umplu clătitele și se înfășoară ca pe sarmale, apoi se așează într-o tavă de cuptor, peste sosul de roșii asezonat cu frunze de busuioc, sare și piper și diluat cu puțină apă.

Peste clătite se rade câte puțin cașcaval și se dau la cuptor pentru 15 minute, până când cașcavalul se gratinează frumos peste ele.

Se servesc cu smântână și roșii cherry, trase ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, pe placul oricărui pofticios

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Ianis şi Elena Hagi vor fi părinţi! Veste uriaşă în familia „Regelui”, la şapte luni de la nuntă
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x