Rețeta lui Vlăduț: Clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, pe placul oricărui pofticios

Publicat pe 18.07.2016 la 12:37 Actualizat pe 19.07.2016 la 16:48

Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!

Dacă încercați această rețetă de clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, cu siguranță va fi pe placul oricărui pofticios!

Ingrediente

  • Pentru aluat de clătite:
  • 4-5 ouă
  • 750 ml lapte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 300 -350 g făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 1 lingură zahăr
  • Pentru umplut:
  • 500 g spanac
  • 500 g brânză Ricotta
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • Pentru sos:
  • 400 g pastă de roșii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • cașcaval ras
  • smântână pentru servit
  • roșii cherry

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă ouăle cu un praf de sare și o lingură de zahăr, pentru a da culoare clătitelor, apoi se adaugă uleiul de măsline, laptele și se încorporează făina.

Se condimentează aluatul cu oregano, busuioc și piper și se prăjesc clătitele într-o tigaie antiaderentă.

Se pune mai multă compoziție în tigaie, decât la clătitele clasice și se rumenesc mai mult.

Pentru umplutură, se opărește spanacul curățat și spălat, în apă clocotită cu sare, dar și cu o linguriță de bicarbonat, pentru a-și intensifica culoarea de verde.

Se scurge spanacul și se lasă la răcit, apoi se toacă și se amestecă cu brânza Ricotta.

Se asezonează cu sare, piper, dar și frunze de busuioc.

Cu această compoziție, se umplu clătitele și se înfășoară ca pe sarmale, apoi se așează într-o tavă de cuptor, peste sosul de roșii asezonat cu frunze de busuioc, sare și piper și diluat cu puțină apă.

Peste clătite se rade câte puțin cașcaval și se dau la cuptor pentru 15 minute, până când cașcavalul se gratinează frumos peste ele.

Se servesc cu smântână și roșii cherry, trase ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Clătite picante, umplute cu spanac și urdă, servite cu un sos de roșii delicios, pe placul oricărui pofticios

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2025. Racii au o stare foarte bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unei şoferiţe după ce a fost trasă pe dreapta, azi noapte, de poliţişti: "E prima oară, de aceea am avut aşa emoţii"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care au nevoie de o schimbare în viața lor. Nativii care sunt sfătuiți să facă asta în perioada următoare
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x