Rețeta lui Vlăduț: Cremes cu ciocolată și pere ce te va topi de plăcere

Publicat pe 20.07.2016 la 19:09 Actualizat pe 20.07.2016 la 19:27

Dacă îți plac perele, încearcă-le într-un cremes cu cremă de ciocolată, și va rezulta o prăjitură minunată, pentru familia toată.

Dacă îți plac perele, încearcă-le într-un cremes cu cremă de ciocolată, și va rezulta o prăjitură minunată, pentru familia toată.

Ingrediente

  • 3 foi de aluat pentru cremșnit
  • 3-4 pere pergamut
  • 3-4 pere jambon
  • Cremă de vanilie din:
  • 8-10 gălbenușuri
  • 1, 5 l lapte
  • 300 g făină
  • 200 g zahăr
  • 250 g unt
  • sare
  • esență de vanilie
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • Cremă de ciocolată:
  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă
  • Pentru pudrat:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Pentru prepararea cremei de vanilie, se freacă gălbenușurile cu sare, pentru intensificarea culorii, apoi se continuă cu zahărul, se diluează cu puțin lapte rece și se adaugă făina.

Se pune vasul la foc mic și se amestecă continuu în cremă, adăugând treptat laptele fierbinte.

Când crema se îngroașă suficient, ca o smântână, se stinge focul, se adaugă esența și zahărul vanilat, se lasă să se tempereze câteva minute, apoi se incorporeza untul moale.

Perele se taie în cuburi și se fierb pe foc presărate cu 1-2 linguri de zahăr. Se lasă pe foc doar până când se topește zahărul.

Ciocolata se rupe în bucăți și se adaugă peste frișca lichidă, încălzită bine, apoi se amestecă până se topește toată ciocolata și se uniformizează compoziția.

Peste prima foaie de cremșnit se întinde jumătate din crema de vanilie, se înfig cuburi de pere în ea, apoi se acoperă cu a doua foaie de aluat, se întinde a doua parte de cremă, se presară restul cuburilor de pere, se întinde imediat ciocolata topită peste ele și se nivelează, apoi se presează cu ultima foaie de cremșnit.

Se dă prăjitura la frigider pentru 2 ore, după care se presară zahărul și fulgii de migdale prăjiți ușor, în prealabil.

Tipsul lui Vladutz:
pentru a porționa cremesul uniform, este de a folosi un cuțit zimțat, care se introduce în apă fierbinte.

Să vă fie de folos!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Cremes cu ciocolată și pere ce te va topi de plăcere

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x