Rețeta lui Vlăduț: Cremes cu ciocolată și pere ce te va topi de plăcere
Publicat pe 20.07.2016 la 19:09 Actualizat pe 20.07.2016 la 19:27
Dacă îți plac perele, încearcă-le într-un cremes cu cremă de ciocolată, și va rezulta o prăjitură minunată, pentru familia toată.
Dacă îți plac perele, încearcă-le într-un cremes cu cremă de ciocolată, și va rezulta o prăjitură minunată, pentru familia toată.
Ingrediente
- 3 foi de aluat pentru cremșnit
- 3-4 pere pergamut
- 3-4 pere jambon
- Cremă de vanilie din:
- 8-10 gălbenușuri
- 1, 5 l lapte
- 300 g făină
- 200 g zahăr
- 250 g unt
- sare
- esență de vanilie
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- Cremă de ciocolată:
- 100 g ciocolată
- 100 ml frișcă lichidă
- Pentru pudrat:
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
- fulgi de migdale
Mod de preparare
Pentru prepararea cremei de vanilie, se freacă gălbenușurile cu sare, pentru intensificarea culorii, apoi se continuă cu zahărul, se diluează cu puțin lapte rece și se adaugă făina.
Se pune vasul la foc mic și se amestecă continuu în cremă, adăugând treptat laptele fierbinte.
Când crema se îngroașă suficient, ca o smântână, se stinge focul, se adaugă esența și zahărul vanilat, se lasă să se tempereze câteva minute, apoi se incorporeza untul moale.
Perele se taie în cuburi și se fierb pe foc presărate cu 1-2 linguri de zahăr. Se lasă pe foc doar până când se topește zahărul.
Ciocolata se rupe în bucăți și se adaugă peste frișca lichidă, încălzită bine, apoi se amestecă până se topește toată ciocolata și se uniformizează compoziția.
Peste prima foaie de cremșnit se întinde jumătate din crema de vanilie, se înfig cuburi de pere în ea, apoi se acoperă cu a doua foaie de aluat, se întinde a doua parte de cremă, se presară restul cuburilor de pere, se întinde imediat ciocolata topită peste ele și se nivelează, apoi se presează cu ultima foaie de cremșnit.
Se dă prăjitura la frigider pentru 2 ore, după care se presară zahărul și fulgii de migdale prăjiți ușor, în prealabil.
Tipsul lui Vladutz: pentru a porționa cremesul uniform, este de a folosi un cuțit zimțat, care se introduce în apă fierbinte.
Să vă fie de folos!