Rețeta lui Vlăduț: Cremes cu ciocolată și pere ce te va topi de plăcere

Publicat pe 20.07.2016 la 19:09 Actualizat pe 20.07.2016 la 19:27

Dacă îți plac perele, încearcă-le într-un cremes cu cremă de ciocolată, și va rezulta o prăjitură minunată, pentru familia toată.

Dacă îți plac perele, încearcă-le într-un cremes cu cremă de ciocolată, și va rezulta o prăjitură minunată, pentru familia toată.

Ingrediente

  • 3 foi de aluat pentru cremșnit
  • 3-4 pere pergamut
  • 3-4 pere jambon
  • Cremă de vanilie din:
  • 8-10 gălbenușuri
  • 1, 5 l lapte
  • 300 g făină
  • 200 g zahăr
  • 250 g unt
  • sare
  • esență de vanilie
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • Cremă de ciocolată:
  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă
  • Pentru pudrat:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Pentru prepararea cremei de vanilie, se freacă gălbenușurile cu sare, pentru intensificarea culorii, apoi se continuă cu zahărul, se diluează cu puțin lapte rece și se adaugă făina.

Se pune vasul la foc mic și se amestecă continuu în cremă, adăugând treptat laptele fierbinte.

Când crema se îngroașă suficient, ca o smântână, se stinge focul, se adaugă esența și zahărul vanilat, se lasă să se tempereze câteva minute, apoi se incorporeza untul moale.

Perele se taie în cuburi și se fierb pe foc presărate cu 1-2 linguri de zahăr. Se lasă pe foc doar până când se topește zahărul.

Ciocolata se rupe în bucăți și se adaugă peste frișca lichidă, încălzită bine, apoi se amestecă până se topește toată ciocolata și se uniformizează compoziția.

Peste prima foaie de cremșnit se întinde jumătate din crema de vanilie, se înfig cuburi de pere în ea, apoi se acoperă cu a doua foaie de aluat, se întinde a doua parte de cremă, se presară restul cuburilor de pere, se întinde imediat ciocolata topită peste ele și se nivelează, apoi se presează cu ultima foaie de cremșnit.

Se dă prăjitura la frigider pentru 2 ore, după care se presară zahărul și fulgii de migdale prăjiți ușor, în prealabil.

Tipsul lui Vladutz:
pentru a porționa cremesul uniform, este de a folosi un cuțit zimțat, care se introduce în apă fierbinte.

Să vă fie de folos!

În articolul

Rețeta lui Vlăduț: Cremes cu ciocolată și pere ce te va topi de plăcere

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Femeia celebră de 75 de ani care arată ca o adolescentă, criticată dur după ultima apariţie: „Te-am văzut cum arăți în realitate”
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x