Rețeta lui Vlăduț: Cremșnit bun și aromat, cu fructe de pădure decorat

Publicat pe 24.07.2016 la 09:08 Actualizat pe 24.07.2016 la 09:32

Este un cremșnit bun și aromat, cu fructe de pădure decorat, cu o cremă mai specială înnobilată cu fructe de pădure.

Este un cremșnit bun și aromat, cu fructe de pădure decorat, cu o cremă mai specială înnobilată cu fructe de pădure.

Ingrediente

  • 1 pachet cu foi de cremșnit
  • Cremă de vanilie din:
  • 6-8 gălbenușuri
  • 1 l lapte
  • 300 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • sare
  • esență de vanilie
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g frișcă bătută
  • 500 g fructe de pădure

Mod de preparare

Pentru prepararea cremei de vanilie, se freacă gălbenușurile cu sare, pentru intensificarea culorii, apoi se continuă cu zahărul, se diluează cu puțin lapte rece și se adaugă făina.

Se pune vasul la foc mic și se amestecă continuu în cremă, adăugând treptat laptele fierbinte.

Când crema se îngroașă suficient, ca o smântână, se stinge focul, se adaugă esența și zahărul vanilat, se lasă să se tempereze câteva minute, apoi se incorporeză untul moale.

Se lasă crema să se răcească apoi se amestecă cu frișca bătută, obținând o cremă mai aerată și mai spumoasă.

Se așează crema între foi, dar nu înainte de a amesteca și niște fructe de pădure prin ea, apoi se dă cremșnitul la rece câteva ore, după care se pudrează cu zahăr și se ornează cu fructe de pădure.

Tipsul lui Vladutz
pentru a porționa cremșnitul uniform, este de a folosi un cuțit zimțat, care se introduce în apă fierbinte.

În articolul Rețeta lui Vlăduț: Cremșnit bun și aromat, cu fructe de pădure decorat:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 1 mai 2025. Racii se îndreaptă către relații sigure. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2025. Racii se îndreaptă către relații sigure. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Topul celor mai frumoase 50 de plaje din lume. Cea de pe primul loc se află în Europa, la 2 ore de zbor de România
observatornews.ro
Topul celor mai frumoase 50 de plaje din lume. Cea de pe primul loc se află în Europa, la 2 ore de zbor de România
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit un infarct. Cum se simte tânărul de doar 24 de ani
a1.ro
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit un infarct. Cum se simte tânărul de doar 24 de ani
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
HelloTaste.ro
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
2 zodii atrag norocul și abundența pe 1 mai 2025. Află dacă te numeri printre ele
Catine
2 zodii atrag norocul și abundența pe 1 mai 2025. Află dacă te numeri printre ele
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
useit.ro
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Suma pentru care un milionar celebru riscă falimentul! Judecătorul l-a „certat”: „Trebuie să se trezească”
as.ro
Suma pentru care un milionar celebru riscă falimentul! Judecătorul l-a „certat”: „Trebuie să se trezească”
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
MediCOOL
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
DeParinti
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
MediCOOL
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
HelloTaste
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
close
x