Rețeta lui Vlăduț: Cremșnit bun și aromat, cu fructe de pădure decorat
Publicat pe 24.07.2016 la 09:08 Actualizat pe 24.07.2016 la 09:32
Este un cremșnit bun și aromat, cu fructe de pădure decorat, cu o cremă mai specială înnobilată cu fructe de pădure.
Este un cremșnit bun și aromat, cu fructe de pădure decorat, cu o cremă mai specială înnobilată cu fructe de pădure.
Ingrediente
- 1 pachet cu foi de cremșnit
- Cremă de vanilie din:
- 6-8 gălbenușuri
- 1 l lapte
- 300 g făină
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- sare
- esență de vanilie
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- 250 g frișcă bătută
- 500 g fructe de pădure
Mod de preparare
Pentru prepararea cremei de vanilie, se freacă gălbenușurile cu sare, pentru intensificarea culorii, apoi se continuă cu zahărul, se diluează cu puțin lapte rece și se adaugă făina.
Se pune vasul la foc mic și se amestecă continuu în cremă, adăugând treptat laptele fierbinte.
Când crema se îngroașă suficient, ca o smântână, se stinge focul, se adaugă esența și zahărul vanilat, se lasă să se tempereze câteva minute, apoi se incorporeză untul moale.
Se lasă crema să se răcească apoi se amestecă cu frișca bătută, obținând o cremă mai aerată și mai spumoasă.
Se așează crema între foi, dar nu înainte de a amesteca și niște fructe de pădure prin ea, apoi se dă cremșnitul la rece câteva ore, după care se pudrează cu zahăr și se ornează cu fructe de pădure.
Tipsul lui Vladutz pentru a porționa cremșnitul uniform, este de a folosi un cuțit zimțat, care se introduce în apă fierbinte.